RFC Wetteren - KVK Ninove

Seizoen 2017-2018
Competitie
10/3/2018 - 19:30
RFC Wetteren
2 - 1
KVK Ninove

Doelpunten

15'
1-0
De Guchteneire
32'
1-1
Verhaeghe
67'
2-1
(pen.) Van Peteghem

Kaarten

55'
Van Den Berghe
75'
Van Peteghem
77'
De Crick
77'
Amazou

Wedstrijdverslag | 10/3/2018

RFC Wetteren - KVK Ninove
2 - 1

Een niet onverdiende zege van de Wetteraars tegen een moedig Ninove, dat tot het uur min of meer gelijke tred kon houden met de thuisploeg, die met deze driepunter de top vijf binnensluipt. Op een sappig maar goed bespeelbaar terrein hebben ruim 200 toeschouwers een genietbare match gezien tussen twee teams met inzet, soms wat slordig of krampachtig maar met veel voetbalijver.

Van Peteghem kopt al snel de 1-0 in de kruising maar wordt teruggefloten wegens buitenspel (4’). Slechts uitgesteld, op een hoekschop van Baert devieert Schouppe zo handig dat De Guchteneire de makkelijkste goal uit zijn carrière kan maken (15’ 1-0). Een schot van Lepage levert enkel een corner op (19’). Verhaeghe schiet van dichtbij over de dwarsligger (31’) maar is een minuut later wel bij de pinken als Verhoeven een centerschot van Ardans niet voldoende afweert (32’ 1-1). Een verrassend, subtiel en knap hieltje van Balaj zet Baert op weg naar de 2-1 maar een goed uitkomende Goossens redt (37’). Rust 1-1.

Verhaeghe haalt uit, Verhoeven weert af in hoekschop (50’). Op een doorbraak van Dönmez resulteert een kopstoot van Van Peteghem in corner (52’). Een gevaarlijke schuiver van Ringoet suist voorbij de tweede staander (54’). De lokale druk neemt toe, Ninove moet meer en meer de wet van de sterkste ondergaan. Van Peteghem mist dé kans op voorsprong als hij door een ijverige Dönmez wordt afgezonderd binnen de zestienmeter (56’). De Crick kopt bijna in eigen doel (57’). Op een scherpe voorzet van Dönmez staat niemand klaar voor doel om af te werken (65’). Ringoet wordt in de draai neergelegd in de grote rechthoek. Strafschop. Van Peteghem zet Goossens op het verkeerde been en scoort van op de stip (67’ 2-1). De Ninovieters pruttelen nog even tegen, maar vinden geen afwerker als Verhoeven een hoekschop van Schamp uit zijn handen laat glippen (69’). RFCW blijft wat bibberend overeind en op een assist van Deham kan Dönmez net niet bij het leer om de verdiende voorsprong te verhogen (77’). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Ringoet, Dönmez (83’ Gille), Van Peteghem (75’ geel, 79’ Godart), Balaj (87’ Gacquerre), De Guchteneire, Baert, Deham, Van Caelenberg, Van Lierde                                                                                          

Invallers:  Gille, Godart, Outters, Gacquerre

Opstelling KVK Ninove

Goossens, Ardans (79’ Knipping), Van Den Berghe (55’ geel), Bellon, Verhaeghe (73’ Bondombe), Schamp, Lepage, De Crick (77’ geel), Ketsman, Hertveldt (73’ De Meersman), Amazou (77’ geel)

Invallers: Bellemans, Knipping, De Meersman, Bondombe

 

Scheidsrechters

De Geyter Maarten