FC Lebbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
3/3/2018 - 20:00
FC Lebbeke
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

4'
1-0
Barras
59'
1-1
(pen.) Van Peteghem

Kaarten

39'
Barras
57'
Badiane
75'
Van Gyseghem

Wedstrijdverslag | 3/3/2018

FC Lebbeke - RFC Wetteren
1 - 1

Het beste paard krijgt niet altijd de meeste haver. Zo ook in Lebbeke waar het lokale FC de Oostvlaamse derby tegen RFCWetteren afsloot met een gevleid gelijkspel. De bezoekers verdienden op basis van hun overwicht meer, maar waren te slordig met de kansen om met een zege over hun gastheren te klimmen in de rangschikking.

Van Peteghem mist de eerste kans (4’) maar Lebbeke scoort wel. Bogemans draait een vrije trap voor doel en Barras mag al te gemakkelijk binnen tikken (8’ 1-0). Verhoeven duwt een lage schuiver van Deryck in corner (15’). RFCW bekomt stilaan van die vroege opdoffer en neemt meer en meer initiatief. Een snelle Baert is op weg naar de gelijkmaker, dringt handig de zestienmeter binnen maar mikt met zijn linker rakelings naast (17’). Bogemans legt nog een vrijschop van tegen de uitlijn in de handen van Verhoeven (28’). Op een harde vrijschop van Koyuncu schiet Baert de rebound via doelman Van Der Taelen in volley over (33’). Lebbeke moet zich bij het meesterschap van de bezoekers neerleggen maar voorkomt met een dubbele defensiegordel dat de bezoekers nog kansen krijgen. Rust 1-0.

Van Der Taelen is tijdig uit doel om Balaj het scoren te beletten (54’). Koyuncu dribbelt zich vaardig binnen de grote rechthoek, wordt gehaakt en Van Peteghem zet tegen zijn ex-ploeg de strafschop feilloos om (59’ 1-1). Baert lepelt een vrije trap van net buiten de zestienmeter over (64’). Gyimah lobt aan de overzijde ook over (67’). Een ijverige Gille dringt diep door op de linkerflank, Koyuncu mist zijn teruglegger kompleet (78’). Een voorzet van Baert gaat net tussen Balaj en Koynucu, weg kans op de zege (85’). Die zou er zeker gekomen zijn als Olaerts een tweede en terechte strafschop had gefloten wegens fout op Baert, maar de ref doet of zijn neus bloedt. Baert schiet in het slot een vrijschop randje zestien over (90’). Een beter en soms snedig voetballend Wetteren krijgt niet wat het verdient, in Lebbeke, dat een tijdje de wet van de sterkste moest ondergaan, is men zeer verheugd met het gelijkspel, waardoor het puntenaantal in de rangschikking in evenwicht blijft.(Klem DG)

 

Opstelling FC Lebbeke

Van Der Taelen, Neerinckx, De Wannemaeker, Copers, Van Gyseghem (75’ geel), Deryck, Bogemans, Barras (39’ geel), Badiane (57’ geel), Persoons, Gyimah (71 Van Der Jeugt)

Invallers: Blommaert, Van Der Jeugt, Ringoot, Van Impe

Opstelling RFC Wetteren

RFCW: Verhoeven, Schouppe, Gille, Ringoet, Van Peteghem, Balaj, Baert, Koyuncu, Deham, Van Caelenberg, Van Lierde                                                                                                     

 Invallers: Dönmez, Gacquerre, Janssens K., Godart

 

Scheidsrechters

Olaerts Tristan