RFC Wetteren - KSK Vlamertinge

Seizoen 2017-2018
Competitie
24/2/2018 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 0
KSK Vlamertinge

Doelpunten

26'
1-0
Godart
33'
2-0
Dönmez
87'
3-0
Van Peteghem

Kaarten

7'
Nuytten
18'
Cappoen
37'
De Guchteneire
43'
Van Lierde
70'
Vanbrabandt
83'
Tanghe

Wedstrijdverslag | 24/2/2018

RFC Wetteren - KSK Vlamertinge
3 - 0

Proficiat aan de enkele tientallen die de vrieskou trotseerden om het duel tussen RFCW en rode lantaarn Vlamertinge bij te wonen. RFCW won logisch en verdiend met 3-0. Die ‘3’ kon  minstens het dubbele zijn geweest maar de lokalen morsten met ontelbare kansen. Die ‘0’ is vooral te danken aan een steengoede Verhoeven, samen met Van Caelenberg tot de betere Wetteraars behorend. Het feit dat een lokale doelman en verdediger worden geciteerd, wijst op het vinnig tegenspartelen van een weliswaar zwak maar ‘beloften’vol Vlameringe, dat nog zeer moeilijk de degradatie zal kunnen ontlopen.

Baert krijgt de eerste kans, Vanbrabandt duwt gepast in hoekschop (2’). Deman mag na een blunder van Schouppe, alleen op weg naar de 0-1 maar de Wetterse doelman redt subliem met een beenveeg (6’). Op voorzet van Van Peteghem stuit Godart eerst op Vanbrabandt, maar tikt de rebound genadeloos binnen (26’ 1-0). Dönmez forceert solo een doorbraak, tikt behendig tussen de benen van de uitkomende Vanbrabandt, omspeelt knap verdediger Artois en legt beheerst tegen de touwen (33’ 2-0). Match lijkt dan al gespeeld. De snelle Baert ontsnapt op rechts en biedt Godart nummer drie op een presenteerblaadje aan. Op advies van de lijnrechter keurt de ref het doelpunt af (36’). Ringoet stuurt  Van Peteghem knap op weg naar de 3-0, Vanbrabandt pakt de lage schuiver (39’). Verhoeven redt een harde vrijschop van Verstraete (44’). Rust 2-0.

Weer staat de Westvlaamse doelman in de weg zodat Dönmez zelfs van binnen de kleine rechthoek niet kan scoren (46’). Op voorzet van Dönmez kopt Van Peteghem te zwak in de handen van de bezoekende goalie (50’). Even een reactie van KSK. Deman kopt een voorzet van Cappoen naast (53’) en Decru kopt een corner voorbij de verste staander (61’). Baert kan binnen dezelfde minuut twee keer niet scoren. Eerst mikt hij van op twee meter nog over en nadien mag hij solo op doel af, Decru blokt zijn schot nog af (63’). Het lijkt wel of RFCW geen derde doelpunt wil. Demeulemeester probeert het vanop afstand (65’) en kan wat later alleen op weg naar de eerredder, Verhoeven redt feilloos (81’) De Wetterse goalie is ook man tegen man onklopbaar. Van Peteghem heeft de voorzet van Baert, mooi aangespeeld door Ringoet, maar in te koppen (87’ 3-0). Baert treft de doelpaal (88’) en de ingevallen Janssens verkijkt de 4-0, als hij alsnog de andere invaller Koyuncu wil aanspelen (89’).(Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Ringoet, Dönmez (63’ Koyuncu), Van Peteghem, De Guchteneire (37’ geel, 85’ Gacquerre), Baert, Deham, Van Caelenberg, Godart (79 Janssens), Van Lierde (43’ geel)                                                                                           

Invallers:  Outters, Gacquerrre, Janssens K, Koyuncu

Opstelling KSK Vlamertinge

Vanbrabandt (70’ geel), Decru, Demeulemeester, Cappoen (18’ geel), Neve, Nuytten (7’ geel), Artois, Carrein (54’ Tanghe), Deman, Vanelslander (83’ Bassim), Verstraete (66’ Verbrugghe

Invallers: Tanghe (83’ geel), Bassim,Verbrugghe

Scheidsrechters

De Couvreur Hannes