K.FC. Merelbeke - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
18/2/2018 - 15:00
K.FC. Merelbeke
1 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

5'
1-0
Saidy
20'
1-1
Baert
36'
2-1
(pen.) Van Peteghem

Kaarten

35'
De Volder
70'
De Guchteneire
76'
De Wulf
79'
Oduro
82'
Seynaeve

Wedstrijdverslag | 18/2/2018

K.FC. Merelbeke - RFC Wetteren
1 - 2

RFCW heeft met een op vele plaatsen hervormde ploeg revanche genomen voor de smadelijke thuisnederlaag in oktober 2017. Zij het met een gevleide zege, want de Merelbekenaars hadden minstens één punt verdiend. Zij misten in de tweede helft te veel kansen en een steengoede Verhoeven deed de rest. Toch enige belangstelling voor dit Oostvlaams burenduel in het leuke stadionnetje met het kleine terrein, dat waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen toe is.

De thuisploeg begint erg vinnig en snedig en scoort al in de 5’. Van Lierde is te traag tegen een door  Elaut gelanceerde Zwart, die Verhoeven fusilleert. De Wetterse goalie weert af in de voeten van de goedgevolgde Saidy, die maar binnen te leggen heeft. (1-0). Op een voorzet van de ver doorgestoten Deham mikt Van Caelenberg in volley over (12’). Zwart ontsnapt op rechts, zijn voorzet valt net achter de mee oprukkende aanvallers (15’). Smolders dreigt, maar Verhoeven is iets vlugger bij het leer (16’). Merelbeke moet wat gas terugnemen en het initiatief meer en meer aan RFCW laten. Baert kan met knappe schuiver gelijkmaken (20’ 1-1). Van Lierde speelt risicovol terug op zijn doelman, die in corner kan tippen (27’). Een acrobatisch hieltje van Van Cauwenberghe verdiende beter (35’). De Volder haakt de uitgebroken Van Peteghem binnen de zestienmeter. De ex-speler van Merelbeke zet de strafschop zelf om (36’ 1-2). Smolders besluit te zwak in de handen van Verhoeven. De Volder duwt een knappe poging van Van Peteghem in hoekschop (44’) en Baert lepelt een vrije trap, randje zestien over (45’). Rust 1-2.

Zelfde scenario in de tweede helft. De lokalen komen gedreven uit de kleedkamer en willen vlug de achterstand ongedaan maken. Zij morsen evenwel met de kansen, ondanks het blijvend overwicht. Smolders kopt voorlangs (48’) en Zwart verkijkt dé kans op de gelijkmaker, Verhoeven blijft baas (53’). Elaut speelt De Weirdt knap vrij in de rug van de Wetterse verdediging, Verhoeven haalt uit met een prachtige save (55’). Zwart dreigt maar legt slecht terug (64’) en Smolders kopt even later naast (65’). De Volder pakt een schot van Baert (66’) en Zwart schiet in diezelfde minuut rakelings voorlangs. Op aangeven van de ingevallen hazewind Oduro, vuurt Zwart een kogel van formaat af. Verhoeven redt al even subliem (72’). Een omhaal van Oduro resulteert in hoekschop (75’). Aan de overzijde mist RFCW de zekere zege na een mooie aanvalsactie over Baert, Van Peteghem en K.Janssens (76’). Merelbeke steekt nog een tandje bij en mist nog een drietal kansen op de verdiende gelijkmaker. Blanckaert schiet van binnen de grote rechthoek over (89’), Schouppe moet redding brengen op de doellijn (89’) en Zwart schiet naast de eerste staander de laatste kans van de lokalen naar de bliksem (90’). (Klem DG)

 

Opstelling K.FC. Merelbeke

 De Volder (36’ geel), Vrijens (85’ Van De Voorde), Van Cauwenberghe (75’ Blanckaert), Zwart, Smolders (70’ Oduro), Elaut, De Weirdt, Dewulf (76’ geel), Seynaeve (82’ geel), Saidy, Bultheel                                                                                                                                      

 Invallers: Ongena, Blanckaert, Oduro (79’ geel), Van De Voorde

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Ringoet, Van Peteghem, De Guchteneire (70’ geel, 77’ Dönmez), Baert (81’ Gacquerre), Deham, Janssens N, Van Caelenberg, Godart (68’ Janssens K), Van Lierde                                                                                                      

 Invallers: Outters, Dönmez, Gacquerre, Janssens K.

 

Scheidsrechters

Taveirne Stijn