KSCT Menen - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
28/1/2018 - 15:00
KSCT Menen
1 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

5'
0-1
Derieuw (owngoal)
21'
1-1
Demets

Kaarten

25'
Gille
80'
Sennesael

Wedstrijdverslag | 28/1/2018

KSCT Menen - RFC Wetteren
1 - 1

Kunnen we de felle wind als enige oorzaak aanhalen voor het slordige voetbal van beide teams ? Neen, maar die speelde wel een niet onbelangrijke rol. Veel voorzetten bereikten niet de juiste man of plek, heel wat ballen werden nonchalant buitengekeild. Voor de neutrale toeschouwer, ook al was er geen inkom te betalen in Menen, een oninteressante wedstrijd die terecht op een puntendeling uitdraaide. Thuisploeg KSCT Menen toontde nooit dat het de tweede stek in de rangschikking waard was. RFCW, dat nog het meest aanspraak kon maken op een driepunter, werd al na 25 minuten herleid tot tien man, na de (onterechte) uitsluiting van Gille.

Op een assist van Baert treuzelt Van Peteghem iets te lang om echt te dreigen (2’). Drie minuten later is het wel prijs. Van Peteghem dringt diep door tot in de kleine area, zijn voorzetschot wordt door Derieuw tegen de eigen netten gedevieerd (5’ 0-1 ). RFCW is het gevaarlijkst. De voorzet van Baert reikt iets te ver voor Balaj, die nog een hoekschop forceert (17’). Weer op een assist van Baert buffelt Van Peteghem met het hoofd naast (18’). Een vrije trap van Buysse landt achter de verraste verdedigers en Demets kan in tweede instantie via de binnenkant van de staander scoren (21’ 1-1). Cruciaal moment in de 25’. Gille haakt de doorgebroken Demets nog op diens eigen speelhelt. Ref Brinkman (vanwaar kennen die naam nog …?) trekt onmiddellijk rood voor de verbaasde Wetterse verdediger. De bezoekers moeten nog ruim een uur met tien verder. Daar zal in het vervolg weinig van te merken zijn. Van Lierde verwerkt een poging van Cardon in hoekschop (35’). Twee opeenvolgende voorzetten van een stilaan herboren Baert leveren evenveel kansen op. De eerste assist gaat iets te ver voor Balaj, bij de tweede scoort Balaj met het hoofd, maar wordt teruggefloten wegens voorafgaande duwfout (44’).

Rust 1-1.                                                                                                                                

Ook in de tweede helft gaat het numeriek mindere RFCW, nu met enig windvoordeel, ijverig op zoek naar de zegetreffer. De Guchteneire schiet de aflegger van Baert te zwak in de handen van Depaepe (55’). Een mooie kruispas van Schouppe naar Baert die scherp voorzet wordt door een attente Depaepe geplukt (60’). In dezelfde minuut mikt Sennesael in de handen van Verhoeven. Een botsende vrije trap van Demets, één van de weinigen op enig niveau, gaat rechtstreeks in de handen van Verhoeven (64’), die even later nog een te zwakke kopbal van Sennesael pakt (68’). De machtige vrije trap vanop 35m van Koyuncu verdient beter, Depaepe zweeft de knal in de kruising in corner (69’). Van Peteghem zet Baert op weg naar doel. Die krijgt tot tweemaal toe de kans op een dreigende voorzet, maar schiet zelf met links voorlangs (74’). De ingevallen Harinck krijgt na corner de kans op een thuiszege, maar hij schiet naast (84’). Verhoeven gaat onder een verre voorzet van Mahieu door, Sennesael mikt naast (86’). Godart kopt een assist van Baert over (86’) en Van Peteghem probeert van te ver om nog gevaarlijk te zijn (87’). In de slotminuut moet Verhoeven nog goed plat op een harde schuiver van Buysse (90’).(Klem DG)

 

                                                   

Opstelling KSCT Menen

Depaepe, Rogie (75’ Vervaeke), Vanaudenaerde, Cardon, Sennesael (80’ geel), Buysse, Demets, Vanhaecke (63’ Harinck), Derieuw,Gallo, Mahieu                                                         

Invallers: Degruyter,Vervaeke, Verschuere, Harinck

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Gille (25’ rood), Van Peteghem, Balaj (71’ Godart), De Guchteneire, Baert, Koyuncu, Deham, Janssens N, Van Lierde 

Invallers: Outters, Godart, Hykaj, Bliki                                                                                      

Scheidsrechters

Brinckman Jurgen