RFC Wetteren - KSC Dikkelvenne

Seizoen 2017-2018
Competitie
21/1/2018 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 0
KSC Dikkelvenne

Doelpunten

89'
1-0
Godart

Kaarten

6'
Euvrard
28'
Koyuncu
49'
De Guchteneire
61'
Ringoet
81'
Belmans
84'
Van Damme
84'
Balaj
89'
Ringoet

Wedstrijdverslag | 21/1/2018

RFC Wetteren - KSC Dikkelvenne
1 - 0

In een genietbare en spannende partij haalde RFCW in de slotminuten de derbyzege binnen. Op basis van de tweede helft niet geheel onverdiend. Al dient gezegd dat bezoeker Dikkelvenne, snel tot tien herleid, in de eerste helft dirigeerde. Een aanzienlijk aantal toeschouwers zagen twee ijverige en goed voetballende teams, die fysiek tot het uiterste zijn gegaan. Zeven gele en twee rode kaarten kruidden het spektakel nog wat extra.

Van Peteghem is al snel op weg naar lokale voorsprong als aanvoerder Euvrard hem tegen de vochtige vlakte trekt. Dikkelvenne moet al na 6 min met tien verder maar blijft in de eerste helft de betere ploeg. Van Damme duikt tussen Van Lierde en Schouppe op voor Verhoeven, die redt (12’). Een mooie één-twee tussen Koyuncu en Baert strandt in de handen van een duikgrage De Boel (14’). Een lange inspanning van Delaruelle eindigt in een strakke voorzet voorlangs (24’).  Via een snelle counter stormen drie bezoekers op Verhoeven en de 0-1 af, Schouppe kan de meubelen redden (29’). In de slotminuut klemt Verhoeven handig een voorzet van Martens over de grond (44’).

De debuterende Van Caelenberg moet kort na de rust wegens kwetsuur aan de kant, Gille komt in (49’). Op een corner van Koyuncu kopt Schouppe te ver naast (59’). Janssens stuurt Balaj in het straatje, De Boel voorkomt de 1-0 met de voet (61’). De druk van RFCW neemt toe, Dikkelvenne trapt meer en meer op zijn adem. De ingevallen Godart, knap afgezonderd door Koyuncu, vindt de staander in de weg (67’).
Een goede De Boel stopt even later Baert af (70’). Een aandringend RFCW haalt voorlopig alleen wat hoekschoppen. Via een assist van Koyuncu en een verrassend hieltje van een noeste Godart, kan Balaj net niet bij het leer om af te ronden (74’). Gille mikt van ver naast na een goeie actie van Balaj (75’). Het schot van Koyuncu mist kracht (76’). Een uitgeblust Dikkelvenne steekt nog even de kop boven water via een lob van Neve (78’). Maar de genadestoot komt er twee minuten voor affluiten. Op een zoveelste hoekschap via Koyuncu kopt een hoogopverende Godart krachtig en overhoeks binnen. Prachtig doelpunt (89’ 1-0). De vermoeide bezoekers kunnen geen vuist meer maken, RFCW houdt de drie punten op Dasseveld.(Klem DG)

 

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Van Peteghem, Balaj (84’ geel), De Guchteneire (49’ geel, 51’ Ringoet), Baert, Koyuncu (28’ geel), Deham (64’ Godart), Janssens N., Van Caelenberg (47’ Gille), Van Lierde       ,                                                                                   

Invallers:  Gille, Godart, Ringoet (61’ geel, 89’ geel = rood), Outters

Opstelling KSC Dikkelvenne

De Boel, Pollet, Delaruelle, Kesteloot (86’ Vanhuffel), Neve, Van Damme (84’ geel) , Van Eecke, Jabar, Belmans (81’ geel), Euvrard (6’ rood), Martens (78’ Clinckemaillie)

Invallers: Clinckemaillie, Vanhuffel, Fordjour, Desmet

 

Scheidsrechters

De Bruyne Tom