KVC Wingene - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
14/1/2018 - 15:00
KVC Wingene
0 - 0
RFC Wetteren

Kaarten

55'
Desmet
60'
Hoornaert
66'
Janssens

Wedstrijdverslag | 14/1/2018

KVC Wingene - RFC Wetteren
0 - 0

Een ‘nul’ over de ganse lijn mogen we niet echt zeggen. Maar veel overtuiging straalden beide teams niet uit. De blanco-uitslag geeft wel de juiste waardeverhouding weer. Geen van beide kon aanspraak maken op de zege, al was RFCW er kort voor het einde het dichtste bij met een verre knal van Balaj hoog op de staander. Het (titel)kalf, als er al één was, zal voor de Wetteraars nu wel verdronken zijn. Met 11 punten achterstand op een overtuigende leider Eppegem, dat de topper op het veld van Menen won, en nog 13 wedstrijden op het programma, lijkt de kans zeer klein dat RFCW nog voor de opperste gaai kan meestrijden. Of bestaan voetbalwonderen nog ?

Deham schenkt nogal knullig een kansje aan Wingene, Van Lierde kan nog net ontzetten (3’). Verhulst torpedeert Koyuncu in de kleine backlijn als hij een snedige voorzet van de debuterende Baert wil verzilveren, de ref negeert (9’). Op een verre inworp van Van Fleteren dreigt de boomlange Lahousse met het hoofd, Verhoeven redt in twee tijden (12’). RFCW ondergaat aanvankelijk enige druk maar herstelt al snel het evenwicht. Toch moet Verhoeven gepast in de voeten van een wroetende Desmet (30’). Aan de overzijde kopt Van Peteghem een assist van Janssens nipt over (31’). Op een strakke voorzet van Van Peteghem is Balaj gevaarlijk, de uitkomende Verhulst redt met de voet (33’). Koyuncu verlengt met links een assist van Baert in de handen van de thuisgoalie (37’). Op een verre voorzet van Deham kopt een hoogopverende Janssens nipt naast (43’). De snelle Baert breekt uit op de rechterflank maar zijn voorzet, iets te hoog voor Balaj, wordt in hoekschop geduwd (44’). Die corner van Ringoet wordt door Verhulst in de voeten van Koyuncu gebokst, die niet voldoende kan afwerken (45’). Rust 0-0.

Broniez dropt een vrije trap in de kleine backarea, Lahousse kopt voorlangs zonder gevaar (52’). Een voorzet van Koyuncu wordt door Demaitre veilig in hoekschop gekopt (54’). Frederick mist een dot van een kans voor open doel, als Lingier teruglegt (62’). Van Peteghem breekt uit op rechts, zijn scherpe voorzet voor doel wordt door een ijverige Desmet in corner afgeblokt (68’). Wingene trekt massaal terug in de eigen zestien. Maar verder dan een paar hoekschoppen en een halve omhaal van Janssens, door Verhulst afgeweerd, komen de Wetteraars niet. Als de verre schicht van Balaj binnen gaat, is RFCW drie punten rijker. Helaas is de staander spelbreker (83’). Hoornaert mag nog binnenleggen vanuit buitenspel (84’). De thuisploeg zoekt zijn tweede adem, RFCW kan geen echte vuist meer maken (Klem DG).

 

 

Opstelling KVC Wingene

Verhulst, Lahousse, Van Fleteren, Demaitre, Lingier (76’ Leman), Frederick, Bruning, Hoornaert (60’ geel), Desmet (55’ geel, 84’ Berquin), Van Landschoot, Brogniez (88’ Van Steenkiste)

Invallers: Berquin, Leman, Petrovic, Van Steenkiste

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Gille, Ringoet, Van Peteghem, Balaj, Baert (87’ Outters), Koyuncu (67’ Godart), Deham (65’ Van Caelenberg), Janssens N (66’ geel), Van Lierde               

Invallers: Batselier, Van Caelenberg, Outters, Godart

 

Scheidsrechters

Goldberg David