Avanti Stekene - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
17/12/2017 - 14:30
Avanti Stekene
1 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

86'
1-0
Koppen

Kaarten

49'
Gille
52'
Mennens
75'
De Pau
75'
Janssens N
77'
De Rudder
78'
Janssens K
80'
Mag'Kavula

Wedstrijdverslag | 17/12/2017

Avanti Stekene - RFC Wetteren
1 - 0

RFCW heeft in een vinnig duel een zeer pijnlijke nederlaag geleden. Stekene scoorde vier minuten voor het einde niet geheel onverdiend en won met een Arsenal-score. Op een hinderend drassig en klein terrein werd meer gevechtsvoetbal gespeeld. Je voelde het aan je koude vingertoppen dat, wie scoorde, met de driepunter naar huis kon. En zo geschiedde.

RFCW-aanvoerder Van de Sompel raakte niet speelklaar, Dönmez werd in de ploeg gedropt, Godart vulde de vrijgekomen plaats op de bank in. Bij Stekene debuteerde een jonge doelman De Baere. Stekene start het vinnigst en dwingt enkele hoekschoppen af. Bij één ervan bokst Verhoeven weg in de voeten van De Rudder, die hoog over schiet (10’). De logge maar vaardige De Rudder laat even later de kans op een lokale voorsprong liggen, als hij alleen voor Verhoeven opduikt maar onbegrijpelijk naast schiet (15’). RFCW neemt meer en meer het initiatief over. Balaj bedient Gille, wiens voorzet voorlangs verdwijnt (25’). De hoekschoppen van Koyuncu zijn niet afgemeten genoeg. Zo kan Gille net niet bij het leer aan de tweede steunpaal (27’). Na een knappe dribbel van Koyuncu, kan Gille weer voorzetten. Balaj en Van Peteghem hebben te korte benen om binnen te tikken (30’). Rust 0-0.

RFCW gaat snel op zoek naar een zegetreffer. Een schot van Ringoet wordt in hoekschop verwerkt (46’) en Koyuncu krult een vrije trap voor doel. De Baere bokst weg (52’). Na een snelle actie van Balaj op de linkervleugel wordt zijn voorzet door Van Peteghem ingeschoten maar afgeblokt in corner (59’). Balaj, op weg naar de 0-1, wordt afgevlagd voor buitenspel (63’). RFCW dringt aan maar is offensief lang niet gevaarlijk genoeg om de debuterende jong thuisdoelman echt te bedreigen. Stekene herstel het evenwicht en dreigt nu ook. Een volley van Mennes gaat naast (69’) en Verhoeven moet attent zijn op een afgeweken schot van diezelfde Mennes (73’). Gille glijdt in extremis de bal in veiligheid op een aandringen van de robuuste De Rudder (77’). De Wetters goalie is scherp op een dichte poging van alweer De Rudder (83’). Zijn opponent in het Wase doel redt met een beenveeg een schot van Van Peteghem (84’). Het haast onvermijdelijke gebeurt in de 86’. De ingevallen De Wilde snijdt een vrijschop voor doel, Koppen tikt midden een bos van spelers binnen (1-0). De thuisploeg verdedigt zijn voorsprong met hand en tand, houdt stand en zet de Wetteraars met een enorme kater. (Klem DG)

 

Opstelling Avanti Stekene

De Baere, Mag’kuvala (80’ geel), Laeremans, Koppen, Zarzour, Mennens (52’ geel), Franssens, De Rudder (77' geel, 89’ Van Goethem), Klippelaer (58’ De Pau), Thuy, Van Hecke (78’ De Wilde)         

Invallers: De Pau (75’ geel), De Wilde, Van Mingeroet, Van Goethem

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Gille (49’ geel), Dönmez (22’ Gacquerre), Ringoet, Van Peteghem, Balaj (78’ Janssens K)), De Guchteneire, Koyuncu, Deham (88’ Godart), Janssens N (75' geel)              

Invallers: Gacquerre,Van Caelenberg, Janssens K (79’ geel), Godart

Scheidsrechters

D’Hondt Kenneth