RFC Wetteren - K.FC. Eppegem

Seizoen 2017-2018
Competitie
2/12/2017 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 2
K.FC. Eppegem

Doelpunten

5'
0-1
Bell
9'
1-1
Van Peteghem
36'
2-1
Koyuncu
56'
2-2
Vereecke
76'
3-2
Balaj

Kaarten

28'
Van Lierde
62'
Breughelmans M
68'
Koyuncu
81'
Van Lierde
86'
Boudart

Wedstrijdverslag | 2/12/2017

RFC Wetteren - K.FC. Eppegem
3 - 2

Op een vrij zwaar veld (nog een kwart met sneeuw) hebben de beide toppers uit de 3de Amateurs A er een zeer genietbare wedstrijd van gemaakt met RFCW als verdiend winnaar. Jammer genoeg voor veel te weinig toeschouwers. Twee goed voetballende, zeer beweeglijke en offensief ingestelde teams hebben propaganda gemaakt voor de voetbalsport. Meer van dat.

De topper kan niet beter starten voor de leiders. Een twijfelachtig handspel binnen de zestienmeter wordt niet gefloten, geen penalty voor RFCW. Op de counter scoort Bell aan de overzijde. De topscorer draait zich knap vrij en toont waarom hij bovenaan de schutterslijst staat. Koude (!) douche voor de lokalen. (5’ 0-1). Twee minuten later moet Schouppe altijd scoren op een assist van Van Peteghem, maar hij knalt wat onbesuisd naast (7’). Weer twee minuten later flikkert de 1-1 al op het herstelde scorebord. Schouppe legt terug op Koyuncu, wiens voorzet door Balaj enig mooi over de wanhopig zwevende Leemans wordt binnengekopt. Van Peteghem geeft het leer voor alle zekerheid nog een duwtje (9’ 1-1). Verhoeven pakt makkelijk een schotje van aanvoerder Breughelmans G (14’). Eppegem dringt aan maar verder dan enkele hoekschoppen komen ze niet. Ze worden wat stereotiep altijd hoog voor doel getrapt, Verhoeven pakt ze allemaal in de lucht. Leemans moet gepast ver uit zijn kooi om Balaj te vlug af te zijn (23’). Van de Sompel wil het leder dicht bij de staander aan Verhoeven laten, maar Bell is er als de kippen bij om toch nog te dreigen (35’). Koyuncu rondt een mooie aanvalscombinatie perfect af (36’ 2-1). Normaal staat het twee minuten later 3-1, na een uniek samenspel van de steengoede Wetteraars. Een voorzet van Koyuncu wordt door Balaj perfect doorgekopt en Schouppe kopt in duikvlucht tegen de staander (38’). Haast hetzelfde gebeurt aan de overkant. Yilmaz glijdt een voorzet van Bell tegen de staander (42’). Op een verre voorzet van  Balaj scoort Van Peteghem met de ogen toe. Dacht iedereen. Maar de Wetterse topscorer schiet haast onmogelijk naast (44’). Rust 2-1.

M. Breughelmans schiet scherp voorlangs (48’). Een verre uittrap van Verhoeven wordt door Schouppe mooi doorgekopt naar Balaj. Die draait zich behendig vrij en bedient Schouppe die de goede controle mist om te scoren (50’). Op een assist van Van Peteghem kopt Balaj tegen de deklat (53’). Weg de geruststellende voorsprong. Eppegem blijft ijverig op zoek naar de gelijkmaker. Eerst wordt een schot van Yilmaz afgeblokt (55’). Een minuut later kan Vereecke een scherpe voorzet aan de tweede staander binnentikken (56’ 2-2). Het blijft spannend en beide teams willen absoluut de zege. De Guchteneire lobt een teruglegger van Schouppe over (58’). Leemans bokst een vrije trap van Koyuncu in veiligheid (61’). Gille redt de Wetterse meubelen en staat een corner toe (65’). Verhoeven stopt een verre knal van Bell (71’). Balaj ontsnapt aan buitenspel en plaatst naast de uitkomende Leemans mooi in doel. (76’ 3-2). Leemans moet strak in de voeten van Van Petghem (77’). Bell wordt hoog aangespeeld tussen drie Wetterse verdedigers en schiet krachtig in de handen van Verhoeven (80’). Na het dubbelgeel voor Van Lierde krijgt Balaj de aanvoerdersband en wat later een applausvervanging. De Guchteneire wordt nog voor twee minuten aanvoerder. Een collectief knappe prestatie van RFCW, bij wie Ringoet na weken herstel van een blessure, geslaagd debuteert. Schouppe voorkomt in het slot de ultieme gelijkmaker als hij een voorzet van Heyvaert in hoekschop glijdt (88’). Op de zege van RFCW valt niets af te dingen. Verdiende overwinning. Het kampioenschap kan nu beginnen.(Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel (54’ Gille), Schouppe, Ringoet, Van Peteghem, Balaj (89’ Janssens K), De Guchteneire, Koyuncu (68’ geel), Deham (64’ Van Caelenberg), Janssens N., Van Lierde (28’ geel + 81’ geel = rood)                                                                                         

Invallers:  Gille, Dönmez, Janssens K., Van Caelenberg

Opstelling K.FC. Eppegem

Leemans, Boudart (86’ geel), Vercammen, Yilmaz (64’ Fuentes Delgado), Breughelmans G, Breughelmans M (62’ geel), Denys, Bell, Benhamou (69’ Heyvaert), Cornelissens, Vereecke (60’ Peeters)

Invallers: Verdeyen, Peeters, Fuentes Delgado, Heyvaert

Scheidsrechters

Bourdeaud’hui Simon