K.E. Wervik - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
25/11/2017 - 19:30
K.E. Wervik
0 - 0
RFC Wetteren

Kaarten

12'
Balaj
24'
Scheldeman
51'
Woodruff

Wedstrijdverslag | 25/11/2017

K.E. Wervik - RFC Wetteren
0 - 0

In het koude en natte grensstadje Wervik heeft RFCW de kansen laten liggen om met een verdiende driepunter naar Wetteren terug te keren. De nagenoeg onbestookte Wetterse goalie had, bij wijze van spreken, net zo goed in de tribune kunnen zitten. Weer ontbrak de efficiëntie vooraan. Wervik moest van bij de start de wet van de sterkste ondergaan, trok zich terug in egelstelling en liet de Wetteraars naar hartelust en goed combineren tot de zestienmeter. Met een attente Descamps als degelijk sluitstuk. Het bleef 0-0.

De vrijschop van Dönmez viel te zwak in de handen van Descamps (4’). De vrije trap van Koyuncu draait naast de verste staander (16’). Diezelfde Koyuncu trapt van tegen de zijlijn een vrijschop voor doel, de hoogopverende De Guchteneire kopt naast (21’). Wervik ondergaat het beweeglijke voetbal van RFCW en laat de Wetteraars balbezit. Even dreigt Wervik als De Guchteneire een schotje van Dutoit van de doellijn moet keren (32’). Op een nieuwe vrije trap van Koyuncu komen Balaj en Van Lierde net te laat om af te ronden (33’). Deham wordt op rechts knap afgezonderd door Koyuncu, maar de scherpe voorzet van Deham wordt in corner gered. Op die hoekschop moet De Guchteneire altijd scoren. Hij kopt echter van zeer nabij over (38’). Van Peteghem, prima in de diepte gestuurd door De Guchteneire, moet de uitkomende Descamps baas laten. Die trapt eindeloos ver buiten (39’). Het had al lang 0-1 moeten staan. Van Peteghem schiet nog in de handen van Descamps (44’) en een handspel binnen de zestienmeter wordt door ref Van Vaerenbergh niet gefloten. Rust 0-0.

Deham zet hoog voor doel, Descamps tast in het duister, geen Wetteraar om af te ronden (49’). Van Peteghem wordt mooi aangespeeld, schiet in de draai, Descamps redt in corner (52’). Dönmez bereikt net niet de inkomende Balaj (58’). Janssens wou het doen regenen op een corner van Dömez (60’). Eén minuut later raakt Janssens wel het leer, maar zijn strak schot wordt afgeweerd (61’). Op één van de schaarse lokale tegenstoten krijgt Bouchart een kans, die hij van dicht naast mikt (62’). Een omhaal van Van Peteghem mist effect (63’) en een poging van Bouchart wordt in hoekschop verwerkt (67’).  Een gedurfde solo van Van Lierde eindigt in de handen van de duikelende Descamps aan de eerste paal  (70’). Een tweede betwistbaar handspel wordt niet gefloten in de lokale zestien en na een zoveelste mooie Wetterse aanval scoort Van de Sompel net niet (71’). Na een zoveelste hoekschop van Koyuncu eindigt een scrimmage voor doel op de deklat (75’). Dé kans op de zege van de bezoekers krijgt Van Peteghem, Descamps redt schitterend (80’). Een snelle counter brengt Balaj voorin, zijn deviatie gaat nipt naast, Van Peteghem glijdt tegen de afsluiting (86’). Op een hoge bal van Gille kopt de ingevallen Schouppe in de handen van puntenwinnaar Descamps (88’).    (Klem DG)

 

 

 

Opstelling K.E. Wervik

Descamps, Geldhof, Fleurman, Scheldeman (24’ geel), Lambrecht, Woodruff (51’ geel 85’ Devacht), Bouchart (89’ Gekiere), Dutoit (67’ Vandeputte), Van Den Bobaerde, Popelier, Dewinter                                                                                                                                                                                                                                                                                   Invallers: Vancoillie, Vandeputte, Gekiere, Devacht

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Gille, Dönmez (74’ Schouppe), Van Peteghem, Balaj (12’geel), De Guchteneire, Koyuncu, Deham, Janssens N (80’ Ringoet), Van Lierde                                                                                                                                                                                                                                                                          Invallers: Schouppe, Ringoet, Janssens K, Godart

Scheidsrechters

Van Vaerenbergh Beau