RFC Wetteren - Svelta Melsele

Seizoen 2017-2018
Competitie
18/11/2017 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
Svelta Melsele

Doelpunten

52'
0-1
(pen.) Didi
60'
1-1
Van Peteghem

Kaarten

50'
Cathoir Y

Wedstrijdverslag | 18/11/2017

RFC Wetteren - Svelta Melsele
1 - 1

RFCW kreeg voldoende kansen om Melsele puntenloos huiswaarts te sturen. Maar de thuisploeg morste met die kansen, was wel de betere ploeg en een niet consequente ref Bergs bepaalde mee het eindresultaat. Hij floot een lichte strafschop tegen Wetteren wel en deed dat aan de overzijde voor een duidelijk handspel binnen de zestienmeter van Melsele niet. Toch moet de thuisploeg, zonder Balaj (geschorst) en De Pever (gekwetst) de hand in eigen boezem steken. De Wase bezoekers waren maar wat blij met het gelijkspel.

Met een steengoede Janssens, nu net voor de Wetterse defensie, neemt RFCW meteen het initiatief. Van Peteghem wordt mooi aangespeeld op links, zijn voorzet is net iets te ver voor Schouppe, nu in de aanvalslinie (9’). Na een actie van Gille kan Van Peteghem een botsende bal verrassend boven de kruising lobben (16’). Van Peteghem legt een assist van Schouppe in de draai naast (19’). Een solo-actie van Dönmez strandt voor de zestienmeter (25’). Koyuncu schiet van te ver over (27’). Het eerste bezoekend gevaar valt pas in de 29’. Van Lierde moet een voorzet van Cathoir Y. aan de eerste paal in corner glijden. Op een voorzet van Dönmez kopt Koyuncu in de handen van Van Den Wildenberg (36’). Een schot van Dönmez op de paal wordt door een goede Wase goalie in corner geduwd (38’). Vinck devieert een schotje van Da Cunha, Verhoeven pakt (40’). Op een verre dieptepass van Van de Sompel is Van Den Wildenberg eerder bij het leer dan de ijverige Schouppe (41’). Rust 0-0.

Van Peteghem mist een open doelkans na een assist van Deham (48’). Vier minuten later volgt het verrassend keerpunt in de match. Melsele krijgt zowaar een strafschop in geschenkverpakking. Van de Sompel valt wat ongelukkig met de hand op de bal binnen de zestien. Didi zet de strafschop dankbaar om (52’ 0-1). RFCW steekt een tandje bij maar verder dan een overhaastig ver schot dat al even ver naast gaat van Dönmez komt het niet (59’). Op counter krijgt Da Cunha een reuzekans op de 0-2, maar de zwarte parel van Melsele, heel de match goed in de greep van Deham, laat het leer te ver van de voet stuiten en een attente Verhoeven is het vlugst (56’). De ruim verdiende gelijkmaker komt er op het uur. Van Peteghem schiet vanuit een scherpe hoek raak, na een collectieve mooie Wetterse aanval (60’ 1-1). RFCW gaat op zoek naar de zege en dringt Melsele, loerend op de counter, op eigen helft terug. Een schotje van Dönmez (75’) gaat de fase met het handspel van een bezoeker vooraf. Alleen de ref heeft het handspel binnen de zestienmeter niet gezien (76’). Koyuncu krijgt nog de mooiste kans op een lokale zege, zijn schotje gaat naast (80’). Verhoeven moet in één van zijn schaarse tussenkomsten nog eens plat op een zwak schot van Cathoir Y. (85’). Verrassende eindstand 1-1.(Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

 Verhoeven, Van de Sompel, Schouppe, Gille, Dönmez, Van Peteghem, De Guchteneire, Koyuncu, Deham, Janssens N., Van Lierde                                                                                          

Invallers:  Gacquerre, Janssens K., Van Caelenberg, Godart

 

Opstelling Svelta Melsele

Van Den Wildenberg, Vekeman, Penneman (78’ Van Damme), Didi (89’ De Maeyer), Van Osselaer, Vinck, Hos, De Cunha (80’ Van Gysel), Smet, Cathois Y (50’ geel), Cathoir J.

Invallers: Pauwels, Van Gysel, Van Damme, De Maeyer

 

Scheidsrechters

Bergs Jiri