KSC Grimbergen - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
12/11/2017 - 14:30
KSC Grimbergen
0 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

63'
0-1
Schouppe
83'
0-2
Van Peteghem

Kaarten

37'
Balaj
61'
Vanhamel

Wedstrijdverslag | 12/11/2017

KSC Grimbergen - RFC Wetteren
0 - 2

Moeizame maar verdiende zege van RFCW in het gezellig door veel groen omgeven maar winderig Prinsenbosstadion van Grimbergen. De lokalen, aan hun vijfde trainer toe in zeven maanden, hebben te weinig inhoud om de soms slordige Wetteraars het vuur aan de schenen te leggen. Daarmee zetten de Wetteraarts een vijfde zege op rij op de tabellen (14 goals voor, slechts 2 tegen) en rukken op naar de derde stek in de rangschikking.

Zonder aanvoerder Van de Sompel (geschorst) en T1 Devos (ziek) start RFCW het best. Balaj wordt twee keer kort na mekaar goed gelanceerd op de rechterflank. Bij de eerste voorzet blokt een verdediger af en moet Espeso plukken. Bij de tweede voorzet is Vanhamel tijdig terug om te storen (8’). Aan de overzijde moet Verhoeven een schot van Weydisch pareren (9’). De Pever stuurt Koyuncu op weg naar de 0-1, Espeso is net iets eerder bij het leer (13’). Een ver te zwak schot van Koyuncu, na een vaardige dribbel, gaat naast (20’). De immer ver uit zijn goal spelende Espeso wordt bijna gevloerd door een ijverige en attente Balaj (21’). De mooiste aanval uit de eerste helft levert alleen een corner op. Via Dönmez en De Pever raakt de voorzet net niet bij Balaj (27’). Koyuncu zendt een vrijschop te hoog voor de kooi in de grijpgrage handen van Espeso (29’). Dönmez krijgt een schitterende kans op bezoekende voorsprong, als hij via Balaj en De Pever in schietpositie komt maar werkt met zijn linker te zwak af (40’).

Rust 0-0.                                                                                          

Op voorzet van de uitgebroken Deham kan Schouppe net niet afwerken. Uit de daaropvolgende hoekschop van Dönmez kopt De Pever op de deklat (55’). Op een vrije trap van Dönmez blijft Espeso baas in de lucht (61’). De druk van de Wetteraars, die een tandje bijsteken, wordt groter en in de 63’ staat de verdiende 0-1 op het bord. Na een mooie collectieve aanval met een doorbraak van Dönmez op rechts, staan Balaj en Schouppe op de juiste plaats om af te werken. Schouppe tikt binnen (0-1). Balaj lobt van ver de weer ver uit zijn doel staande Grimbergse doelman, maar Espeso is tijdig terug (68’). Op een schot van Balaj negeert een matig fluitende ref Verschraegen een handspel binnen de zestienmeter (70’). De ingevallen Van Peteghem dringt diep door tot tegen de doellijn, uit zijn voorzet haalt Balaj alleen een hoekschop. Die resulteert in een kopstoot van Janssens met een tweede corner tot gevolg (72’). De Wetterse goalie moet even aan het werk op een knap schot van zijn naamgenoot Verhoeven (74’). Salvi duwt een poging van Van Peteghem in corner (77’). De logge Williot laat zich de bal afsnoepen door Van Peteghem, maar de ontsnapte Balaj krijgt het leer in buitenspel aangespeeld (79’). Grimbergen spartelt nog even tegen en is dicht bij de gelijkmaker. Verhoeven lost een hoge voorzet voor doel van Carrez, maar redt daarop toch in hoekschop (81’). De zegezekerheid valt zeven minuten voor affluiten. De doorspurtende Deham wordt door Balaj subliem gelanceerd. De Wetterse verdediger dringt diep in de zestienmeter door en zijn voorzet wordt door Van Peteghem gretig binnengeduwd (83’ 0-2).(Klem DG)

 

 

Opstelling KSC Grimbergen

 Espeso, Salvi, Vanhamel (61’ geel), Zénoun (49’ Carrez), Weydisch (68’ Caira), Williot, Ekamba (68’ Onwuekelu), Van Den Houtten, Hermans, Larrocha, Verhoeven 

Invallers: Du Pont, Carrez, Onwuekelu, Caira

Opstelling RFC Wetteren

RFCW: Verhoeven, Schouppe (84’ Gacquerre), Dönmez, Gille, De Pever (66’ Van Peteghem), Balaj (37’geel), De Guchteneire, Koyuncu (87’ Janssens K), Deham, Janssens N, Van Lierde                            

Invallers: Van Caelenberg, Janssens K, Van Peteghem, Van Caelenberg                                                    

Scheidsrechters

Verschaeren Dylan