RFC Wetteren - FC Mariekerke

Seizoen 2017-2018
Competitie
5/11/2017 - 14:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
2 - 1
FC Mariekerke

Doelpunten

43'
1-0
Balaj
44'
2-0
Balaj
71'
2-1
Ernst

Kaarten

25'
Van de Sompel
59'
Braems
74'
Braems
88'
Mardelier

Wedstrijdverslag | 5/11/2017

RFC Wetteren - FC Mariekerke
2 - 1

Zeer matige belangstelling voor een niet altijd zeer aantrekkelijke match, verdiend gewonnen door de thuisploeg. Al maakte RFCW het zichzelf diep in de tweede helft nog moeilijk. In amper twee minuten tijd was RFCW kort voor de rust op een dubbele voorsprong geklommen, maar zag die na de koffie gehalveerd na slecht uitverdedigen. Verhoeven voorkwam groter onheil en omdat de Wetteraars te slordig omsprongen met de kansen bleef de magere voorsprong tot het eindsignaal op het scorebord.

RFCW start ei zo na met een 0-1 achterstand. Janssens N laat de verre bal doorstuiten en Jatta is er als de kippen bij, maar mist een open doelkans (1’). Vijf minuten later vindt Coveliers het zitvlak van Van de Sompel op zijn weg naar de bezoekende voorsprong (6’). Na een mooie individuele actie van Koyuncu mag Dönmez tot twee keer toe voorzetten. Van Peteghem kopt nipt naast (8’). De vrijschop van Dönmez op randje zestienmeter gaat te ver voorbij de tweede staander (11’) en een identieke vrije trap van Ernst aan de overkant barst op de vuisten van Verhoeven (14’). RFCW neemt meer en meer de bovenhand maar verder dan een aantal hoekschoppen komt het niet. Een ver schot van Braems zoeft over (20’). Van Peteghem legt vanop rechts knap terug op Schouppe die zijn lage schuiver gestopt ziet door Mardelier (39’). Op een hoekschop van Koyuncu kopt Schouppe op de dwarsligger (41’). De druk op Mardelier neemt toe en RFCW scoort twee keer in evenveel minuten. Balaj kopt tussen twee verdedigers en met wat meeval raak (43’ 1-0) en diezelfde Balaj straft een slecht ontzetten van Braems, kan alleen op Mardelier af en scoort met een strakke schuiver (44’ 2-0).

Na de koffie is eerst Janssens N, dan Van Peteghem gevaarlijk met het hoofd (47’). Koyuncu probeert van ver, Mardelier redt (53’). Op een voorzet van Janssens N hinderen Koyuncu en Balaj elkaar, de omhaal van Koyuncu gaat rakelings naast (55’). Op een scherpe assist van Van Peteghem is Mardulier eerder bij het leer dan Balaj (60’). Dönmez komt nog dicht bij een derde goal maar Mardelier weert gepast zijn kopstoot af en Van Peteghem staat net iets te ver om alsnog af te ronden (62’). Van de Sompel verspeelt nogal knullig de bal aan de zijlijn. Dat resulteert in een verrassende kans van Ernst die van ver Verhoeven kansloos verslaat (71’ 1-2). Van een koude douche gesproken. Mariekerke wordt tot tien man herleid, na een tweede gele kaart voor Braems (74’), maar gelooft weer in zijn kansen op een onverhoopt gelijkspel. Een verre poging van Pieters gaat over de kruising. Een uitkomende Mardelier ontsnapt aan rood als hij Van Peteghem afstopt voor de zestienmeter. De vrije trap van De Pever gaat over  (88’). Verdiende zege van een bijwijlen nonchalant maar voetbalkundig veel beter Wetteren.(Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel (25’ geel), Schouppe (80’ Gacquerre), Dönmez (83’ De Pever), Van Peteghem, Balaj, De Guchteneire, Koyuncu (75’ Janssens K), Deham, Janssens N., Van Lierde                                

Invallers:  Gille, De Pever, Gacquerre, Janssens K.

 

Opstelling FC Mariekerke

Mardelier (88’ geel), De Maegd, Laevaert, Braems (59’ geel + 74” geel = rood), Van Acoleyen (80’ Ibischi), Pieyns (46’ De Wreede), Pieters, Ernst, Matkovic, Coveliers, Jatta (62’ Makabe)

Invallers: Kisuesue, Makabe, Ibischi, De Wreede

 

Scheidsrechters

Stevens Tom