KVK Ninove - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
28/10/2017 - 19:30
KVK Ninove
0 - 3
RFC Wetteren

Doelpunten

14'
0-1
Van Peteghem
85'
0-2
Van Peteghem
89'
0-3
Janssens K.

Kaarten

25'
Van Lierde
63'
Schamp
88'
Dönmez

Wedstrijdverslag | 28/10/2017

KVK Ninove - RFC Wetteren
0 - 3

Op het kunstgrasveld van ‘De Kloppers’ wint RFCW overtuigend de Oostvlaamse derby op KVK Ninove. Al hielden de Wetteraars het spannend tot op het einde. De kloof bleef lang steken op een kleine 0-1, pas in de laatste vijf minuten werd de zege in hogere cijfers uitgedrukt. Ninove spartelde af en toe tegen, maar Verhoeven en Co hielden de Wetterse netten ongeschonden.

Dönmez, op links weggestuurd door De Pever, ziet zijn scherpe voorzet eerst door Balaj, dan door Koyuncu met het hoofd verlengd tot net boven de kruising (1’). Van de Sompel foult net voor de grote rechthoek. Verhoeven redt met de vingertoppen en via de paal de vrijschop van Bellon (3’). Dönmez duikt de zestienmeter in, zijn schot wordt door Goossens afgeweerd, Van Peteghem duwt de rebound beheerst en laag tegen de touxwen (14’ 0-1). Op een vrije trap van Dönmez devieert Van Lierde met het hoofd, Goossens pakt (30’). Van Den Meersch knalt van ver op de vuisten van Verhoeven (34’). Koyuncu, terug uit schorsing, speelt zich behendig vrij, zijn voorzet wordt door Balaj verkwanseld (38’). Een ijverige Balaj zet na een mooi nummertje voor, zijn voorzet wordt door Van Den Branden voor doel weggekopt (42’). Even later treuzelt Balaj iets te lang en mist de dubbele voorsprong (43’). Een verre pegel van De Pever zeilt hoog over (44’).

Na de koffie is Koyuncu gevaarlijk. Hij dropt een vrijschop, gedreven door de felle wind, hoog voor doel, Goossens moet moeite doen om te pakken (52’). Martens mag van dicht ver over schieten (57’). Op een nieuwe vrijschop van Koyuncu lost Goossens het leder, er volgt kort getiktak voor doel, alleen een corner blijft over (60’). Na een zoveelste knappe aanval van RFCW bedient Koyuncu de vrijstaande Balaj, maar de topschutter van vorig seizoen vindt zijn draai niet (62’). Wat later na alweer een snelle aanval via Koyuncu en Van Peteghem, kan Balaj net niet bij de voorzet (63’). Verhoeven verhindert de gelijkmaker als hij een hard schot van Van Den Meersch vanonder de deklat tipt (64’). Op een voorzet van Bellon kopt Verhaeghe van dicht net naast (70’). Balaj scoort vanuit buitenspel na mooi voorbereidend werk van Koyuncu (72’), die kort daarna alleen op Goossens af kan. De Ninoofse goalie pakt het zwakke schotje van Koyuncu (76’). Balaj aarzelt weer te lang om de Wetterse zege veilig te stellen (80’). Toch ligt hij aan de basis van de bevrijdende tweede bezoekende treffer. Hij gaat diep op eigen helft debal recupereren, rukt gevat op en bedient Koyuncu voorbeeldig. Die speelt de vrijstaande Van Peteghem aan, die na een handige schijnbeweging Goossens omspeelt en in het lege doel legt (85’ 0-2). De net ingevallen en snelle Klaas Janssens mag randje buitenspel alleen op Goossens af en scoort beheerst in de verste hoek (89’ 0-3).      (Klem DG)

 

 

 

Opstelling KVK Ninove

KVK Ninove: Goossens, Van Den Branden, Knipping (32’ Ketsman), Ardans, Van Den Meersch, Van Den Berghe, Bellon, Verhaeghe, Schamp (83’ geel), Martens (73’ Willems) , De Crick         

Invallers: Bellemans, Aerts, Willems, Ketsman

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Dönmez (88’ geel), De Pever (73’ Schouppe), Van Peteghem, Balaj (85’ Janssens K), De Guchteneire, Koyuncu, Deham, Janssens N, Van Lierde (25’ geel, 46’ Gille)                                                                                                                                                    

Invallers: Gille, Van Caelenberg, Janssens K, Schouppe                                                                                       

 

Scheidsrechters

Janssens Jan-Sebastiaan