RFC Wetteren - FC Lebbeke

Seizoen 2017-2018
Competitie
21/10/2017 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 1
FC Lebbeke

Doelpunten

11'
0-1
Badiane
14'
1-1
Van Peteghem
51'
2-1
Balaj
55'
3-1
Dönmez

Kaarten

24'
Bossekota
80'
Van Peteghem

Wedstrijdverslag | 21/10/2017

RFC Wetteren - FC Lebbeke
3 - 1

Eindelijk !  Eindelijk zagen we het RFCW dat we willen zien. In een zeer aangenaam en boeiend kijkstuk onder matige belangstelling (300 toeschouwers) wonnen de Wetteraars oververdiend het Oostvlaams duel tegen FC Lebbeke met attractief, beweeglijk en gevarieerd voetbal. Al kwamen de Lebbekenaars op voorsprong, moesten ze toch hun meerdere erkennen in de dartele Wetteraars, die vooral na de rust over de coleider walsten.

Een schot met de linker levert Balaj enkel een hoekschop op (7’) en aan de overkant schiet Bossekota een vrije trap vanop 20 m te zwak in de muur (9’). Op een corner van Van Der Jeugdt torent Badiane boven iedereen uit en kopt feilloos in de kruising (11’ 0-1). Drie minuten later staan de bordjes al in evenwicht. Van Der Taelen weert een schot van Dönmez af in de voeten van Schouppe, die snel Van Peteghem bedient en die scoort krachtig tegen zijn ex-ploeg (14’ 1-1). Het zal niet meer ophouden, de wapenfeiten volgen mekaar in snel tempo op. Van Lierde kan aan de tweede staander net niet bij een vrijschop van Dönmez (15’). Een verre pegel van De Guchteneire gaat over (16’). Van Lierde redt weer aan de tweede paal, nu in eigen verdediging, voor de dreigende Barras (21’). Van Peteghem kopt op de staander na vrijschop van Dönmez (25’). Op een snelle counter centert Van Peteghem voor de kooi, Van Der Jeugt glijdt in corner (27’). Dönmez zet Balaj op weg naar een lokale voorsprong, maar die verspeelt de bal aan Bodart, die via een hoekschop redding brengt (28’). Van Der Taelen is attent  als Van Peteghem aandringt (30’). Verhoeven moet knap in de voeten van Barras (34’). Een zoveelste mooie combinatie over de hele breedte van het veld tussen Van Peteghem en Balaj, wiens scherpe voorzet net niet de dreigende Van Peteghem, steeds nadrukkelijker aanwezig, bereikt (35’). Verhoeven is paraat als Barras een unieke kopkans krijgt op voorzet van Bossekota (43’). Knappe eerste helft tussen twee teams die beide willen winnen.

Na de rust wordt RFCW de betere ploeg. Lebbeke moet wat gas terugnemen, Wetteren blijft snedig en snel acteren en creëert kansen aan de lopende band. Van Peteghem lobt over na slecht punchwerk van Van Der Taelen op vrijschop van Dönmez (50’). Balaj rondt knap af als hij door de op rechts uitgebroken Van Peteghem de voorsprongtreffer op een schoteltje aangeboden krijgt (51’ 2-1). Drie minuten later wordt de match al beslist. Dönmez trapt een vrijschop, randje zestienmeter, in de muur maar vlamt de terugkaatsende bal in één tijd in de verste hoek. Schitterend. (54’ 3-1). Na een flater van Bodart kan Balaj voorzetten, Van Peteghem schiet laag in, Van Der Taelen pakt (58’). Weer een voorzet van Van Peteghem, aan een zeer degelijke match bezig tegen zijn ex-ploegmakkers, maar Balaj kan net niet bij de bal, Van Der Taelen wel (59’). Die komt goed uit als Balaj via een knappe deviatie buitenkant voet De Pever bedient (62’). Op een corner van Van Der Jeugt komt Verhoeven slim tussen (66’). Het is nagenoeg de enige actie van een bezoekende ploeg, nog slechts de schim van het team van de eerste helft. Van Peteghem besluit iets te egoïstisch in het zijnet (69’). Hij doet dat even later na als hij op een assist van Balaj op weg wordt gezet naar een vierde goal (73’) en pakt nog een domme gele kaart. Op een voorzet van Dönmez mist Schouppe ook al nipt (82’) en ook in de slotminuut is Schouppe zeer dicht bij een vierde treffer. Vlotte zege van een zeer goed RFCW, wie was de leider in de rangschikking eigenlijk … ? (Klem DG)

  

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Schouppe, Dönmez, De Pever (72’ Gacquerre), Van Peteghem (80’ geel), Balaj, De Guchteneire, Deham (87’ Van Caelenberg), Janssens N.(60’ Gille), Van Lierde                               

Invallers:  Gille, Van Caelenberg, Gacquerre, Godart

Opstelling FC Lebbeke

Van Der Taelen, De Wannemaeker (13’ Neerinckx), Bodart, Deryck, Van Der Jeugt, Bogemans, Barras, Bossekota (24’ geel, 64’ Van Impe), Badiane, Persoons, Unver

Invallers: Blommaert, Neerinckx, Van Impe, Gyimah

 

Scheidsrechters

Stove Florian