KSK Vlamertinge - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
15/10/2017 - 15:00
KSK Vlamertinge
0 - 4
RFC Wetteren

Doelpunten

24'
0-1
Van Peteghem
29'
0-2
Koyuncu
58'
0-3
Schouppe
68'
0-4
Van Peteghem

Kaarten

8'
Koyuncu
50'
Deham
50'
Pecqueux

Wedstrijdverslag | 15/10/2017

KSK Vlamertinge - RFC Wetteren
0 - 4

RFCW won in de verre streek van Ieper vrij gemakkelijk van rode lantaarn KSK Vlamertinge met 0-4, twee goals in elke wedstrijdhelft. De jonge ref floot niet zijn allerbeste wedstrijd maar dat beïnvloedde geenszins de eindscore. RFCW was veruit de beste ploeg maar akteerde bijwijlen te slordig om hogere cijfers op het scorebord te toveren. De thuisploeg toonde nu al dat het rijp is voor degradatie, te zwak op alle vlakken.

Een lichtjes vertimmerd RFCW met De Pever, Van Lierde en Verhoeven aan de start,  N.Janssens werd linkerflankverdediger ten nadele van Gille, die op de bank startte.

Nochtans redt de heroptredende goalie Verhoeven al in de tweede minuut de Wetterse meubelen. Wittesaele ontsnapt op rechts en Deman heeft in de kleine rechthoek maar in te koppen. De Wetterse doelman redt tot twee keer toe op de doellijn en behoedt zijn ploeg voor een vroege achterstand. Het schotje van Balaj aan de overkant is te slap (7’). De lokale aanvoerder Pecqueux geeft lullig een corner weg. Van Lierde kopt op de kruising (11’). Nog even pruttelt Vlamertinge tegen, maar Verhoeven is tijdig uit zijn muit (18’). Wetteren neemt nu voor goed het roer over. Een schicht van De Pever vanop 30 m vliegt rakelings naast de verste staander (23’). Slechts uitstel van executie. De Pever zendt Van Peteghem enig mooi in het straatje en die werkt beheerst af (24’ 0-1). Vijf minuten later is die voorsprong al verdubbeld. Een slechte balcontrole van een uitkomende Vanbrabandt ligt aan de basis en een slimme Koyuncu lobt de lokale doelman van ver (29’ 0-2). Van Peteghem kopt een assist van Deham naast (39’) en breekt daarna uit op de rechterflank. Vanbrabandt pakt al vallend (44’).

In de tweede helft noteren we geen enkele noemenswaardige aanval van de thuisploeg meer. Al Wetteren wat de klok slaat, een nijdig Vlamertinge haalt alle middelen uit de kast om het Wetters voetbal te ontregelen. Hun trainer Logie wordt door een zeer onzekere en zwakke ref wegens aanhoudend protest achter de omheining gestuurd. De Pever probeert een verre lob, maar strandt op de reclameborden (47’). Balaj scoort eerst uit buitenspel (48’) en schiet even later naast na een te persoonlijke actie (51’). Van de Sompel is dicht bij de 0-3 op een corner van Koyuncu (52’). Een mooie collectieve aanval via nagenoeg alle voorspelers wordt door een bedrijvige Schouppe beheerst afgerond (58’ 0-3). Van Peteghem mikt met zijn linker nipt naast (63’). De ref negeert een handspel van Boeve op een aangeschoten voorzet van Balaj, geen strafschop (65’). Een geslepen voorzet van De Guchteneire zet Van Peteghem op weg naar de 0-4 (68’). Het net ingevallen spitsenduo Janssens K en Godart timmert een goede aanval in mekaar, maar Godart mikt te ver naast (73’). Een andere invaller Gille zet voorlangs (76’). Even reageert Vlamertinge maar verder dan een ver schot van Verstraete en een poging van Deman raakt het niet. De Pever biedt K.Janssens nog een kansje aan (88’) en in de slotminuut legt Godart verschroeiend hard tegen de doelpaal (89’). (Klem DG)

 

Opstelling KSK Vlamertinge

Vanbrabandt, Pecqueux (50’ geel), Boeve, Ternest, Nuytten Jarne (64’ Cappoen), Artois, Deman, Vanelslander, Wittesaele (46’ Neve), Winnock, Verstraete                                             Invallers: Nuytten Jonas, Cappoen, Neve, Dumolein

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Schouppe, De Pever, Van Peteghem (70’Godart), Balaj, De Guchteneire,  Koyuncu (8’ geel, 70 Janssens K), Deham (50’ geel, 52’ Gille), Janssens N., Van Lierde                              

Invallers: Gille, Gacquerre, Janssens K, Godart

Scheidsrechters

Delhoughe Gregory