RFC Wetteren - K.FC. Merelbeke

Seizoen 2017-2018
Competitie
8/10/2017 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 2
K.FC. Merelbeke

Doelpunten

56'
0-1
Saidy
73'
0-2
Zwart

Kaarten

69'
Dönmez
89'
Dönmez

Wedstrijdverslag | 8/10/2017

RFC Wetteren - K.FC. Merelbeke
0 - 2

KFC Merelbeke laat hogere cijfers liggen dan de verdiende 0-2-zege op Dasseveld. RFCW kan zijn af en toe wat lusteloos meesterschap niet omzetten in open doelkansen. De Merelbekenaars loerden op de snelle counter. Eénmaal de voorsprong op het bord, konden de bezoekers hun geliefkoosd spelletje spelen. Met acht spelers voor de box wachten op snelle uitbraken. Het gaf resultaat. Al moet gezegd dat de thuisploeg ver onder de verwachtingen bleef. Het is van willen maar niet kunnen bij de Wetteraars, die ondanks het aanwezige talent met moeite aan een echte doelkans geraken.

Al kort na de start mist Zwart een unieke doelkans als hij voorbij een aarzelende Van de Sompel geraakt, maar stuntelig afwerkt (2’). Blancquaert mag onverwacht alleen op Engelbinck af, maar de Wetterse doelman redt knap met een beenveeg (17’). RFCW is gewaarschuwd en neemt stilaan de bovenhand, zonder echt gevaarlijk te zijn. Van Peteghem wordt door een goed uitkomende De Volder afgeblokt (28’) en schiet daarna een vrije trap vanop 30 m ver over (31’). Kort voor de rust is Balaj ei zo na de afwerker, als Vrijens slordig de bal verspeelt maar De Volder is de vlugste (40’).

Na de koffie klimt Merelbeke handig op voorsprong. Saidy wordt randje buitenspel mooi weggestuurd, is vlugger dan Gille en besluit kundig naast Engelbinck in doel (56’ 0-1). Nu moet Wetteren komen … maar doet het niet. Weinig goede agressiviteit naar voor. Als De Volder en De Wulf mekaar hinderen in de zestienmeter is Schouppe te verrast om af te werken (57’). Het zijn daarentegen de bezoekers die voor het meeste gevaar zorgen. De ingevallen Monday krijgt onverwacht een kans om de bezoekende voorsprong te verdubbelen maar schiet over (72’). Kort uitstel want even later ontsnapt de snelle Monday op de rechterflank. Zijn strakke voorzet wordt door goedgevolgde sluipschutter Zwart tegen de touwen getikt (73’ 0-2). Match gespeeld natuurlijk. Saidy schiet een zeker derde doelpunt huizenhoog over (77’). Het wanordelijk en weinig georganiseerd verzet van de Wetteraars brengt geen gevaar voor De Volder. Die wordt wel op de doellijn gered door De Wulf op een korte tik van Balaj (81’). De te maken Wetterse vuist komt er niet.  Op de terechte zege van een efficiënter Merelbeke valt weinig af te dingen, mede door een zwakke prestatie van een ziek Wetteren.(Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Engelbinck, Van de Sompel, Schouppe, Gille (75’ Janssens K), Dönmez (69’ geel + 89’ geel = rood), Van Peteghem, Balaj, De Guchteneire (60 De Pever), Koyuncu, Deham, Janssens N.                                 

Invallers:  Verhoeven, De Pever, Janssens K, Van Caelenberg 

Opstelling K.FC. Merelbeke

De Volder, Vrijens, Bultheel, Zwart, Ongena (76’ Schelstraete), Blanckaert (70’ Vandendriessche), De Weirdt, Dewulf, Seynaeve (64’ Monday), Saidy, Van Der Wilt

Invallers: Soinne, Monday, Schelstraete, Vandendriessche

Scheidsrechters

Taveirne Stijn