HO Wolvertem Merchtem - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
1/10/2017 - 15:00
HO Wolvertem Merchtem
2 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

21'
0-1
Koyuncu
71'
1-1
Mpati
91'
1-2
Schouppe
93'
2-2
Vandevoorde

Kaarten

20'
Meysmans
29'
Gengezo
60'
Koyuncu
79'
Jennart
90'
Vandevoorde
92'
Van Peteghem

Wedstrijdverslag | 1/10/2017

HO Wolvertem Merchtem - RFC Wetteren
2 - 2

Winst en verlies liggen onnoemelijk dicht bij elkaar. Met veel bijval in blessuretijd de driepunter pakken en die twee minuten later weer te grabbel gooien. Eindstand 2-2 na 96 min. Dat overkomt een weinig overtuigend RFCW op het mindergoede veld van Wolvertem. Men kan ref Stevens ook zwak vinden, maar die heeft geenszins het eindresultaat bepaald. RFCW is in de eerste 45 minuten duidelijk de betere ploeg en kan dit uitdrukken in een te magere 0-1 voorsprong. Na de rust zijn beide teams in hetzelfde bedddeken ziek, zij brengen slordig en onsamenhangend voetbal om ter slechtst. Een puntendeling is de terechte uitslag.

RFCW neemt de Brabanders meteen bij de keel. De Brouwer pakt een schotje van Koyuncu in twee tijden (4’) en Balaj moet altijd scoren op een voorzet van Koyuncu (6’). De thuisploeg reageert met pogingen van Rivera, die te zwak een voorzet van Gengezo op doel kopt (9’) en een  verre poging van diezelfde Gengezo gaat ver over (11’). Een voorzet van Balaj wordt door Delhaye haast in eigen doel gedevieerd (15’). Een handspel van Delhaye resulteert in een vrije trap op de rand van het halve maantje. Koyuncu knalt en krult voorbeeldig in de kruising (21’ 0-1). Baudewijns schiet met windvoordeel ver over (26’) en is even later dicht bij de gelijkmaker. Hij mikt na een mooie lokale combinatie nipt naast (33’). Balaj mist aan de overzijde de 0-2 op een knappe cross van Koyuncu (37’). De boomlange Gengezo vlamt de gelijkmaker rakelings naast (40’). Een snelle en lange doorstoot van Schouppe levert na een één-twee met Koyuncu net niet de dubbele en verdiende Wetterse voorsprong op (43’).

Na de rust is Balaj al snel dicht bij een kans (46’). Een haakfout op Koyuncu levert weer een vrije trap op het halve maantje op. Nu is Dönmez aan de beurt maar De Brouwer zweeft zijn vrije trap in hoekschop (54’). RFCW vergeet zijn voorsprong uit te bouwen. Schouppe knikt een voorzet van Deham over (56’) en een solo-actie van Peteghem wordt door De Brouwer gestopt (58’). Koyuncu bereikt Dönmez niet (63’) en aan de overkant kopt Vandevoorde zwak in de handen van Engelbinck na hoekschop (65’). Wat al enige tijd dreigt te gebeuren, geschiedt op de 71’. Na een collectieve tegenaanval van de Wolven rondt de ingevallen Mpati met een botsende bal af tegen de binnenkant van de staander (71’ 1-1). Engelbinck krijgt nu meer werk en behoedt RFCW voor een achterstand na een schotje van Rivera na een collectieve counter (74’). Een slordige Wetterse ploeg gaat nu wel op zoek naar een tweede treffer. Dönmez komt te laat voor doel op voorzet van de ingevallen Janssens K. ‘82’) en Van Peteghem kopt niet feilloos genoeg op een voorzet van diezelfde Janssens K. (87’).  Op een corner van Van Peteghem kopt Van Caengem  een botsende bal in de handen  van De Brouwer (88’). Asselberghs schiet in dezelfde minuut voorlangs.  Terwijl iedereen haast verzoend leek met een duurzaam puntje na 90 min reageert Schouppe goed op een vrije trap van Koyuncu (91’ 1-2) . Immense zege op de Wetterse banken, de zege lijkt binnen. Maar dat is zonder de waard gerekend, in casu Vandevoorde, die door een bos van benen de gelijkmaker binnenlegt  (93’ 2-2). De vreugde aan Brabantse kant is zo mogelijk nog groter na die van twee minuten eerder bij Wetteren. Al bij al een te zwakke prestatie van beide teams, die niet meer hebben verdiend. Het reclamebord ‘Frituur Den Dries’ aan de overkant van de hoofdtribune, bracht de Wetteraars weinig geluk. (Klem DG)

 

 

 

 

Opstelling HO Wolvertem Merchtem

De Brouwer, Verhoeven, Gengezo (29’ geel, 59’ Asselberghs), Baudewijns, Laerenbergh, Rivera, Quansah (46’ Mpati), Jennart (79’ geel), Delhaye, Vandevoorde (90’ geel), Meysmans (20’ geel)

Invallers: Van Gijzeghem, Wauthy, Mpati, Asselberghs

Opstelling RFC Wetteren

Engelbinck, Van de Sompel, Schouppe, Gille, Dönmez (86’ Van Caenegem) , Van Peteghem (46’ geel), Balaj (78 Janssens K, De Guchteneire,  Koyuncu (60’ geel),), Deham Janssens N.                               

Invallers: Lievens, Van Caenegem, Janssens K, Van Caelenberg

Scheidsrechters

Stevens Tom