KSC Dikkelvenne - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
16/9/2017 - 19:30
KSC Dikkelvenne
1 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

3'
0-1
(pen.) Balaj
56'
1-1
(pen.) Euvrard
83'
1-2
Van de Sompel

Kaarten

5'
Van de Sompel
17'
Gille
46'
Balaj
55'
De Guchteneire
62'
Desmet
65'
Pouillon
90'
Koyuncu

Wedstrijdverslag | 16/9/2017

KSC Dikkelvenne - RFC Wetteren
1 - 2

In een pittig Oostvlaams derby met behoorlijk wat publieke belangstelling neemt bezoekend  RFCW de drie punten mee naar Wetteren. Van Lierde moet in laatste instantie afhaken wegens kwetsuur tijdens de opwarming. Nicolas Janssens vervangt en debuteert. Ref De Bruyne is de allerkleinste man op het veld, maar zeker niet de allerbeste. Een paar beslissingen lokken heel wat protest uit en zeven gele kaarten zijn er wat te veel voor een vinnig maar sportief derby.

De match start snel met een Wetterse voorsprong. Desmet roert de bal in de zestienmeter, Balaj zet de strafschop feilloos om (3’ 0-1). Dikkelvenne reageert gepast en drukt RFCW terug op eigen helft. Euvrard (ex-Standaard Wetteren) mikt een vrije trap vanop 20 m over (7’). Delaruelle (ook al ex-Standaard Wetteren) schiet een vrije trap scherp voor doel. Engelbinck werkt de bal niet goed genoeg weg, Pouillon mikt de rebound naast (9’). De Wetterse goalie moet zich extra lang maken op een poging van Pouillon (10’) en Van Eecke legt na een hoekschop naast (16’). De tegenstoot van RFCW is niet zonder gevaar. Van Peteghem breekt op rechts uit, Balaj kan net niet bij zijn strakke voorzet (17’). Wetteren herstelt het evenwicht, de thuisploeg moet wat gas terugnemen. Lievens speelt Van Peteghem vrij, maar die schiet voor de eerste paal naast (21’). De Boel pakt een schotje van Gille in twee tijden (24’). Aan de overkant is een snel uitgekomen Engelbinck vlugger dan de doorgebroken Pouillon (25’). Balaj glijdt een assist van Van Peteghem voorlangs (32’). Janssens is aan de eerste paal net niet zuiver genooeg om een hoekschop van Koyuncu binnen te duwen (35’). Balaj werkt weg op de eigen doellijn op een schot van Neve, na hoekschop van Van Eecke (39’). Koyuncu stuurt Deham in het rechter straatje, maar zowel Van Peteghem als Balaj kunnen diens voorzet niet omzetten (44’).

Engelbinck wordt meteen na de rust snel aan het werk gezet. Op een voorzet van Neve is Euvrard dicht bij de gelijkmaker en de tweede bal van Pollet via Neve wordt door de Wetterse goallie op de doellijn gepakt  (51’). Hij moet even later gepast plat op een voorzet-schot van Van Eecke (53’). De verdiende gelijkmaker komt er toch. Een betwiste duwfout van Schouppe binnen de zestienmeter wordt door de ref bestraft met een penalty. Euvrard zet om (56’ 1-1). Engelbinck bokst weg op een corner van Neve, Betremieux knalt de volley over (60’). Een duwfout van Delaruelle op Lievens brengt Van Peteghem aan de vrije trap. De Boel weert af, Lievens mist van zeer dicht dé kans op een bezoekende voorsprong (62’). Engelbinck redt een schot van Neve in twee tijden (63’). Van Peteghem struikelt over eigen voeten en probeert even later van te ver om gevaarlijk te zijn (69’); Op een hoekschop van Belmans kopt de net ingevallen Van Damme rakelings naast (70’). SC acteert wat overhaast op zoek naar de zege, RFCW komt er voetballend goed uit. Beide teams willen absoluut winnen. Op een verre voorzet van Lievens is Balaj te verrast (71’). Hij wordt wat later onbegrijpelijk teruggefloten voor buitenspel na een zoveelste knappe aanval van de Wetteraars (79’). De Guchteneire verhindert een voorsprong van zijn ex-ploeg door zich onvervaard voor het leer te gooien op een volley van Van Damme (81’). Na een vrijschop valt de bal in Wetterse voeten, eerst Van Peteghem, daarna Van de Sompel door een bos van benen (83’ 1-2). Nog is de match niet gespeeld. Een grensrechter beslist tot een onrechtstreekse vrije trap voor de thuisploeg, nog geen drie meter voor de eerste staander. Heel wat heisha, maar meer dan een corner haalt een ontgoocheld Dikkelvenne er niet meer uit. Immense vreugde aan Wetterse zijde voor de eerste zege van het seizoen. (Klem DG)

 

 

 

Opstelling KSC Dikkelvenne

De Boel, Pollet, Delaruelle (87’ Martens), Neve, Van Eecke, Jabar Zada, Betremieux, Belmans, Euvrard, Desmet (62’ geel), Pouillon (65’ geel, 67’ Van Damme)

Invallers: Voet, Van Damme, Gevaert, Martens

Opstelling RFC Wetteren

Engelbinck, Van de Sompel (5’ geel), Schouppe, Gille (17’ geel), Van Peteghem, Balaj (46’ geel), De Guchteneire (55’ geel),  Koyuncu (90’ geel), Lievens (87 Janssens K), Deham Janssens N.

Invallers: Gacquerre, Godart, Janssens K, Van Caelenberg

Scheidsrechters

De Bruyne Tom