RFC Wetteren - KVC Wingene

Seizoen 2017-2018
Competitie
10/9/2017 - 17:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 3
KVC Wingene

Doelpunten

54'
1-0
Koyuncu
74'
1-1
Hoornaert
75'
1-2
Brogniez
76'
1-3
Lahousse

Kaarten

28'
Van de Sompel
43'
Dönmez
56'
Balaj
85'
Lingier
90'
Godart

Wedstrijdverslag | 10/9/2017

RFC Wetteren - KVC Wingene
1 - 3

Op de fandag van RFCW is de ontgoocheling is zo mogelijk nog groter dan vorige week. Nu wordt een lokale 1-0 voorsprong op een kwartuur van het einde in amper drie minuten tijd uit handen gegeven. KVC Wingene, niet eens het sterkere team, scoort drie keer op rij en wint met 1-3. Nooit eerder gezien. Slechts één punt op zes halen in twee thuismatchen tegen twee promovendi, wijst geenszins op een geslaagde start van de gedoodverfde titelkandidaat. Werk aan de winkel op Dasseveld.

RFCW begint met drie spitsen vrij offensief. Al is het aanvoerder en verdediger Van de Sompel die bijna scoort op een vrije trap van Dönmez (6’). Aan de overzijde moet Engelbinck gepast ingrijpen op een voorzet van Berquin, na knap samenspel met Brogniez (12’). Dönmez knalt wat onbesuisd over (14’) en debutant Koyuncu kan na een persoonlijke actie alleen een hoekschop afdwingen (21’). Verhulst duwt die corner via de deklat opnieuw in hoekschop (22’). Op een dieptepas van Van Peteghem wordt Balaj teruggefloten voor buitenspel (25’). Op een assist van Balaj wordt een schot van Koyuncu in corner geduwd (33’). Heel Wetteren claimt een strafschop voor handspel van aanvoerder Lahousse (35’). Koyuncu knalt vanop 30 m op de deklat (36’). RFCW heeft duidelijk meer balbezit maar mist vooral wat snelle diepgang om Verhulst echt te verontrusten. Engelbinck heeft geen bal gezien. Rust 0-0.

Een weinig overtuigend Wingene voelt dat het voor de rust aan een achterstand is ontsnapt en reageert gepast. Kissi bereikt Lingier, die knullig naast schiet (47’). Toch komt RFCW eindelijk verdiend op voorsprong. Na doorzetten van Balaj kan Koyuncu knap een persoonlijke actie afronden (54’ 1-0). De bezoekers reageren en Van de Sompel moet veiligheidshalve over eigen doel lobben na een voorzet van de doorgebroken Berquin. Plots slaat KVC toe. Hoornaert mag randje buitenspel alleen op Engelbinck af en rondt voorbeeldig af (74’ 1-1). Een foute pas van Van Peteghem laat Brogniez toe met een fraaie lob Engelbinck voor de tweede keer te verslaan (75’ 1-2). Op een vrije trap van Petrovic torent reus Lahousse boven iedereen uit en scoort met het hoofd (76’ 1-3). Wetteren staat perplex en vindt niet echt meer de kracht om terug te vechten. Toch moet Verhulst nog twee keer zijn ontegensprekelijk talent tonen. Eerst op een mooi schot van de net ingevallen Janssens (83’) en wat later op een vrije trap van Dönmez (85’). Vreugdedansen voor de bezoekende bank, grote teleurstelling aan Wetterse kant, als een niet altijd consequente ref Verheyden affluit. (Klem DG)

  

Opstelling RFC Wetteren

Engelbinck, Van de Sompel (28’ geel), Schouppe, Gille, Balaj (56’ geel), Dönmez (43’ geel), Van Peteghem, Koyuncu, De Guchteneire (79’ Godart), Deham, Van Lierde (81’ Janssens)                                                                                                             

Invallers:  Godart (90’ geel), Janssens K, Lievens, Van Caelenberg 

Opstelling KVC Wingene

Verhulst, Lahousse, Van Fleteren, Lingier (85’ geel, 89’ Pype), Hoornaert, Berquin, Kissi, Petrovic, Flederick, Van Landschoot, Brogniez

Invallers: Vonck, Leman, Pype, Vansteenkiste

 

Scheidsrechters

Verheyden Christophe