RFC Wetteren - Avanti Stekene

Seizoen 2017-2018
Competitie
2/9/2017 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
Avanti Stekene

Doelpunten

9'
1-0
Van Peteghem
89'
1-1
Thuy

Kaarten

60'
Klippelaar

Wedstrijdverslag | 2/9/2017

RFC Wetteren - Avanti Stekene
1 - 1

Matige belangstelling voor de al even matige startmatch van de nieuwe competitie. Ontgoocheling troef in Wetterse rangen. Een zege, die in de eerste twintig minuten meer gestalte had moeten krijgen, in de laatste minuut uit handen zien glippen tegen een al evenmin overtuigend Stekene, moet pijn doen. Men had op Dasseveld een beter begin voor ogen. De jonge nieuwkomers Godart en doelman Engelbinck worden meteen voor de leeuwen gegooid, omdat kersvers vader Balaj en doelman Verhoeven wegens blessures moesten afhaken. Ook De Pever en Baert stonden om gekende redenen niet aan de aftrap.

Al snel neemt RFCW initiatief. Van Peteghem lobt over de uitgekomen De Grave net naast de verste staander (3’). Na een persoonlijk actie neemt Van Peteghem met een overhoekse schuiver De Grave wel te grazen (9’ 1-0). Het hek is van de dam en RFCW overspoelt een tot dan weerloos Stekene. Gille zet voor, Van Peteghem kopt naast (15’). RFCW vergeet het af te maken, dat zal hen in het slot zuur opbreken. Na twintig minuten krabbelt Avanti recht en Deham voorkomt onheil op een voorzet van Derudder (23’). Een haast werkloze Engelbinck moet goed plat op een ver schot van Thuy (26’). De Wilde  schiet wat nonchalant in de armen van Engelbinck (36’). Godart zet Dönmez op weg naar een doelpunt, maar die laat het leer iets te ver van de voet glippen. Geen 2-0 (40’). Van Peteghem draait zich mooi vrij in de zestienmeter, maar schiet over (44’).

Na de rust legt Stekene iets meer ijver aan de dag, maar toont tegelijk ook de beperkte mogelijkheden van het team van trainer Van Oost. RFCW is meer en meer in hetzelfde beddeken ziek, zodat de toeschouwer een wel zeer matige tweede helft te zien krijgt. De kansjes zijn schaars. Een omhaal van Van Peteghem landt over het Wase doel (56’). Van Lierde is aan de paal dicht bij een treffer, maar wordt wegens fout op de doelman teruggefloten (72’). Een vrijschop van Dönmez wordt weggekopt door De Pau (76’). In de slotminuut wordt een machteloze Engelbinck, tot dan alleen wat goed en degelijk plukwerk, genadeloos afgestraft door Thuy. Slecht uitverdedigen laat Thuy toe met een lage schuiver de debuterende Wetterse doelman overhoeks te verslaan (89’). Wetterse wanhoopsaanvallen op zoek naar de eerste zege leveren niets meer op dan totale ontgoocheling aan het eind. Van de Sompel en Derudder ontsnappen aan rood van een zeer milde Seeldraeyers na een robbertje grondworstelen en Dönmez knalt de overwinningsgoal van dichtbij voorbij de tweede staander (90’).(Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Engelbinck, Van de Sompel, Schouppe, Gille, Ringoet, Dönmez, Van Peteghem, Godart (63’ Janssens), De Guchteneire, Deham, Van Lierde                                                                                                                

Invallers:  Batselier, Janssens K, Lievens, Van Caelenberg 

Opstelling Avanti Stekene

De Grave, De Smet, Koppen, Laeremans, De Wilde (82’ Magkuvala), Klippelaar (60’ geel), Fransssens, Derudder, Thuy (80’ Van Mingeroet), Blomme (69’ Zarzour), De Pau

Invallers: Samson, Magkuvala, Zarzour, Van Mingeroet

 

Scheidsrechters

Seeldraeyers Gianni