RFC Wetteren - FC Gullegem

Seizoen 2017-2018
Vriendschappelijk
19/8/2017 - 19:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 0
FC Gullegem

Doelpunten

44'
1-0
Van Peteghem

Wedstrijdverslag | 19/8/2017

RFC Wetteren - FC Gullegem
1 - 0

Leuke oefenpartij tegen een tegenstander die in de kompetitie een reeks hoger aktief is. RFCW is de evenknie van FC Gullegem, al hebben de Westvlamingen onder leiding van trainer Pascal De Vreese iets meer balbezit en verkijken de Wetteraars in het slot een uitgebreidere zege. Snel en beweeglijk voetbal van beide teams die zeer weinig vervangingen uitvoerden, wat wil zeggen dat beide trainers al de basiself in gedachten hebben. Bij RFCW is Baert voor enkele weken onbeschikbaar wegens kwetsuur en haakt De Smit (voorlopig) af.

In een luchtduel tussen Verhoeven en De Jonghe kopt de Gullegemse aanvaller nipt over (2’). Dönmez speelt Balaj goed aan maar die stuit op een goede reus Vanderbeken (4’). Ntambue schiet nonchalant over op een voorzet van Romont (ex-Standaard Wetteren) (6’). In de 19’ krijgt Romont een unieke kans als hij Verhoeven van dicht wil lobben. De grijpgrage armen van de Wetterse goalie zijn net lang genoeg. Een strakke voorzet van Ringoet bvindt Van Lierde voor doel, Vanderbeken tipt in corner (24’). Dönmez mikt een vrije trap vanop 20 m over de deklat (27’). Stael kan een misverstand in de Wetterse defensie niet afronden, Verhoeven blijft baas (33’). Ringoet probeert, Vanderbeken pakt (43’). Balaj bedient de inlopende Van Peteghem, die mooi met een kopstoot afrondt (44’ 1-0).

Een scherpe voorzet van Romont wordt door Schouppe in hoekschop gegleden (62’).Balaj zet met een knappe deviatie Gille op weg maar zijn voorzet bereikt niet het juiste doel (68’). Gullegem claimt wel meer balbezit maar de kansen vallen aan Wetterse zijde. Van Peteghem schiet, Vanderbeken duwt in hoekschop (70’). Balaj mist binnen de minuut twee kansen op rij, zelfs het omspelen van een geklopte goalie lukt niet (81’). Ringoot zet Van Peteghem op weg naar de 2-0 maar die mikt naast (85’). De laatste Westvlaamse kans is voor de ingevallen Amini, die van vrij dicht over schiet (86’). De ook al ingevallen Lievens slaagt er nog in om naast te besluiten voor een gapende doelmond, na een schitterende actie op rechts van de andere Wetterse invaller K.Janssens (88’).

 

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Schouppe, Gille (geel), Ringoet, Dönmez (76’Lievens), Van Peteghem (85’ Janssens K), Balaj, De Guchteneire, Deham, Van Lierde                                             Invallers: Janssens K, Lievens, Gacquerre, Hykaj,  Koyuncu, Janssens N, Van Caelenberg, Van Caeneghem,  Engelbinck

Opstelling FC Gullegem

Vanderbeken, Hempte, Vandoorne, De Jonghe, Romont, Simoens (56’ Amini), Ntambue, Mendes Ribeiro, Vancraeyveldt, Stael (73’ Soenens), De Coster (46’ Billiet)                                                                                                Invallers: Soenens, Coetsier, Dekiere, Billiet, Amini, Sampers, Djerdi