RFC Wetteren - KAV Dendermonde

Seizoen 2017-2018
Vriendschappelijk
8/8/2017 - 20:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 2
KAV Dendermonde

Doelpunten

15'
1-0
Janssens K
30'
1-1
Vervust
63'
1-2
Vervust
85'
2-2
Ringoet
86'
3-2
(pen.) Van Lierde

Wedstrijdverslag | 8/8/2017

RFC Wetteren - KAV Dendermonde
3 - 2

De kersverse eersteprovincialer KAV Dendermond bood goed weerstand en had tot kort voor het einde uitzicht op een kleine zege. In de laatste vijf minuten haalde een uitgekookter RFCW toch de overwinning binnen in een aangenaam kijkstuk.

Deham breekt uit op rechts en bereikt Hykaj, die zich knap voorbij Van Esbroeck draait en in het zijnet schiet (10’). K. Janssens straft een foutje in de Dendermondse defensie ongenadig af en schiet tussen Suls en de staander tegen het net. (15’ 1-0). KAV reageert via Van Belle, die een voorzet van Van Den Steen op de deklat kopt (23’). De gelijkmaker komt er even later toch. Vervust zet zich door op de linkerflank en De Brabander (ex-RFCW) knalt van dicht tegen de touwen (30’ 1-1). De Schepper noopt Verhoeven tot een redding in twee tijden (38’). Na een fout op Janssens schiet Ringoet de vrijschop te zwak op Suls (41’). Verhoeven moet mog bij de pinken zijn op een verre schuiver van De Schepper. Rust 1-1.

Op een assist van de ingevallen Dierickx vindt Outters Suls op zijn weg, Hykaj mist de rebound (48’). Vervust kopt tegen de staander (49’) en ook de deklat brengt redding op een vrijschop (63’). Vervust bezorgt de Ros Beyaerd-jongens niet onverdiend voorsprong als hij een voorzet vanop links voorbeeldig afrondt (63’ 1-2). Diezelfde Vervust kan even later alleen naar Verhoeven voor de 1-3, maar de Wetterse goalie is nog altijd paraat (65’). Suls redt een poging van Schouppe (66’) en duwt een schot van Janssens in hoekschop (85’). Ringoet werkt knap af op een rebound na corner van Schouppe (85’ 2-2), die een minuut later wordt neergelegd binnen de zestien. Van Lierde zet Suls op strafschop op het verkeerde been (86’ 3-2).

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van de Sompel, Schouppe, Gille,Ringoet, Outters, Hykaj, Janssens K, Lievens (46’ Dierickx, geel), Deham, Van Lierde                                                                                                Invallers: De Pelecijn, Peers, Dierickx

Opstelling KAV Dendermonde

Suls, Achaleke, De Smedt, De Koker, De Boeck, Van Den Steen, Van Belle, Vervust, De Brabander, Van Esbroeck, Durieuw, Lauwaet-Pieren, Van De Walle e.a.

Scheidsrechters

Van Vaerenbergh Beau