KRC Bambrugge - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Beker
30/7/2017 - 17:00
KRC Bambrugge
1 - 1
(strafschoppen 4-2)
RFC Wetteren

Doelpunten

43'
1-0
Vinck
80'
1-1
Lievens

Wedstrijdverslag | 30/7/2017

KRC Bambrugge - RFC Wetteren
1 - 1 (strafschoppen 4-2)

RFC Wetteren is van een kale bekerreis uit het kermisvierende Bambrugge teruggekeerd. De tweede provincialer streed met volle overgave en knokte voor elke morzel grond.

Dat leverde hen uiteindelijk vanop de stip de kwalificatie op. 

RFCW begint nochtans goed aan de wedstrijd en versiert al na 2 min. een open doelkans. Gille trekt stevig door op de linkerflank, zijn voorzet wordt door Balaj naast getrapt. Na een knappe combinatie Balaj-Deham kopt Schouppe naast.

Na amper 8 min. noteren we al de derde Wetterse kans, Schouppe knalt vanop de rand van de 16-meter staalhard tegen de dwarslat.

Bambrugge plooit maar breekt niet en het zwierige RFC-spel verslapt, te veel lateraal en te traag spel geeft de stug verdedigende thuisploeg de kans zijn defensie gesloten te houden.

Wetteren blijft de bal rondspelen en Bambrugge is al tevreden als ze via een hoek-of vrijschop even op adem kunnen komen.

RFCW gooit de bal lukraak naar voor, de thuisverdediging met een steengoede doelman Goossens heeft daar weinig last mee. Het meeste gevaar komt nog uit een paar vrijschoppen.

Vlak voor de rust een vrijschop op de rechterflank, bal in het pak nog even aangeraakt en ex-Wetteraar Vinck duwt binnen. 1-0 , ruststand.

Trainer Devos gooit met Baert en Nicolas Janssens twee verse krachten in de strijd.

RFCW zoekt ook na de rust te veel de lange bal en het duurt tot de 67ste min. vooraleer er echt doelgevaar is. Dönmez trapt een vrijschop haarfijn naar de korte hoek maar 

Goossens redt knap. Bambrugge komt slechts af en toe de neus aan het venster steken. Na 73 min. zien we eindelijk een echt knappe Wetterse aanval, Baert wordt met een op maat gesneden bal diep gestuurd en Bauwens loopt de Wetterse pijl van de sokken.

Strafschop. Balaj achter de bal maar in het bereik van Goossens, weg gelijkmaker.

RFCW stoomt nu door, Schouppe en Balaj komen dichtbij de gelijkmaker maar die is weggelegd voor de pas ingekomen Lievens die een afgeweerde hoekschop mooi gekruist inschiet. Het sein voor een slotoffensief waarin RFC nog aan een paar kansen komt. De beste mogelijkheid was voor Dönmez maar hij schiet, totaal vrijstaand, de voorzet van Deham over het doel.

Bambrugge wisselt voor tijdswinst en gaat ei zo na nog met de volle winst lopen maar Verhoeven redt met een beenveeg de poging van K. Goossens. 1-1.

Strafschoppen moeten de beslissing brengen. Bij Bambrugge trappen Arijs, Vinck, Ingels en Kevin Goossens feilloos. Voor Wetteren kunnen Baert en Dönmez hun elfmeter omzetten maar Gille schiet over en Schouppe in het bereik van thuisdoelman Thomas Goossens, de beste man op het veld.                                        

 

Opstelling KRC Bambrugge

Thomas Goossens, Vinck, Bauwens, Arnolis, Poedts (88 Vandenbossche), Kevin Goossens, Vanderhoeven (86 Demaesmaker), Van Dorpe (Delmoitie), Ingels, Haegeman, Arijs.

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Sompel, Schouppe, Gille, Ringoet, Dônmez, Van Peteghem (46 Baert), Balaj, De Guchteneire (68 N. Janssens), Deham, Van Lierde (46 Lievens)

Scheidsrechters

Gino Heirbaut