RFC Wetteren - SK Berlare

Seizoen 2017-2018
Vriendschappelijk
23/7/2017 - 18:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
3 - 0
SK Berlare

Doelpunten

50'
1-0
Robin Baert
79'
2-0
Robin Baert
83'
3-0
Klaas Janssens

Wedstrijdverslag | 23/7/2017

RFC Wetteren - SK Berlare
3 - 0

Toch wat belangstelling voor deze eerste oefenpartij. RFCW, net terug van een driedaagse  voorbereidingsstage in Nederland, was een maatje te groot voor de moedige Berlaarse puitenkloppers die amper Verhoeven konden bedreigen. Beide teams wisselden aan de rust in groten getale.

SK Berlare, dit seizoen in 1° provinciale aan de slag, ondergaat van bij de start de wet van de sterkste, al is het wachten tot de 15’ voor de eerste duidelijke kans voor de Wetteraars. Van Den Abbeele redt knap na een mooie actie via Gille en Balaj. Van Peteghem kopt even later over (17’) en ziet zijn gericht schot puik gestopt door de bezoekende goalie (19’). Pas in de slotminuten van de eerste helft steekt Berlare zijn neus aan het venster. Deswert noopt Verhoeven tot een sterke tussenkomst (42’). Ruststand 0-0.

Na de koffie schiet Baert al snel uit zijn sloffen. Hij komt op pass van Lievens verrassend in balbezit aan de middellijn en stormt regelrecht op doel af. Van Den Abbeele kan niet bij zijn gekruist schot (50’ 1-0). Veel balbezit voor de thuisploeg maar iets te weinig gevaar voor de Berlaarse kooi. Dönmez zet Baert mooi op weg naar zijn tweede goal (79’ 2-0). Twee knappe goals maar de schoonste komt van Klaas Janssens die in een persoonlijke actie op snelheid en na een verrassende schijnbeweging in de kruising prikt. Van Den Abeele stond er bij en keek er naar (83’ 3-0). Hykaj lobt even later nipt over (85’).

Opstelling RFC Wetteren

Eerste helft: Verhoeven, Schouppe, Gille, Ringoet, Van Peteghem, Balaj, Van Caenegem, Lievens, Janssens N, Van Caelenberg, Van Lierde                                                                                  

 Tweede helft: Verhoeven, Van de Sompel, Ringoet, Dönmez, Hykaj, De Smit, Baert, Janssens K, Lievens, Deham, Janssens N.

Opstelling SK Berlare

Eerste helft: Van Den Abbeele, Geers, Van Acker, Tolenaars, Deswert, Deceuninck, Boone, Haentjes, Ozen, Kimbana, Asanowski        

Tweede helft: Cobbaut, De Smet, Eylenbosch, Pottie, De Prins M, Lauwers, De Prins T, Casier, Heirewegh, Guven, Pieters

 

Scheidsrechters

Simon VERSTRAETEN