RFC Wetteren - KAA Gent

Seizoen 2017-2018
Vriendschappelijk
23/6/2017 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 3
KAA Gent

Doelpunten

35'
1-0
Van de Sompel
43'
1-1
Sylla
44'
1-2
Dejaegere
89'
1-3
Koïta

Wedstrijdverslag | 23/6/2017

RFC Wetteren - KAA Gent
1 - 3

In dit eerste oefenpotje van RFCW tegen het gerenommeerde KAA Gent halen heel wat spelers al een behoorlijk niveau. Uiteraard is KAA Gent haast de hele wedstrijd superieur, ook als na de rust 10 nieuwe spelers aantreden. Bij RFCW ontbreken ook enkele A-kernspelers. De uitslag is van ondergeschikt belang maar leerrijk is het voor beide trainers zeker geweest. Voor de ruim 1500 toeschouwers een eerste voetbalfeestje. Dönmez werd voor aanvang van de wedstrijd gehuldigd door de Wetterse supportersclub voor zijn verkiezing tot verdienstelijkste speler van het voorbije seizoen. En heel wat spelertjes van de middenbouw mochten mee het veld opdraven met hun grote voetbalbroers.

KAA Gent neemt onmiddellijk het initiatief en zal dit nagenoeg de ganse wedstrijd blijven doen. Een uitstekende Verhoeven voorkomt een paar keer een Gentse goal. Op vrijschop van Saief pakt de Wetterse goalie de schitterende omhaal van Kalu (5’). Hij heeft weinig moeite met een zwak schot van Saief (18’) en gaat gepast plat op een lage schuiver van Kalu (20’). Na de drinkpauze mist Sylla haast onbegrijpelijk de 0-1. Hij schiet hard en van zeer dicht voorbij de verste staander (26’) en vindt even daarna een glijdende Verhoeven op zijn weg. Kalu viseert de deklat (27’). Geen enkele kans voor RFCW tijdens het eerste halfuur. De Gentse doelman kon gemakkelijk twee kranten uitlezen. En plots is er een eerste dreiging via Balaj die Czekanovisz wakker schudt. Uit de daaropvolgende hoekschop via Dönmez mikt Van de Sompel uiterst precies met het hoofd in de verste kruising. 1-0 (35’). Nog even is RFCW gevaarlijk via Hykaj die zich knap een hoekschop dribbelt (38’). Schouppe kopt de corner van Dönmez over. En toch gaan we rusten met een 1-2 voorsprong van de Buffalo’s. Sylla rondt een mooi opgezette aanval keurig af (43’) en Dejaegere knalt een vrijschop vanop 30 m keihard tussen Verhoeven en de staander tegen de touwen (44’).                                                 

 Een Gents invallerselftal probeert op hetzelfde elan in de tweede helft, maar toch vallen er veel minder doelkansen. De Wetterse defensie houdt stevig stand tot tien minuten voor tijd. Een schotje van Avila zorgt voor het eerste Buffalo-gevaar (47’). Czekanowicz pakt een vrije trap van Dönmez in twee keer (50’). De kopstoot van Burssens treft de deklat (62’). Voor Balaj moest het doelkader zes keer zo groot zijn, als hij zijn vrije trap hoog over schiet (78’). De stoere Bjedov krijgt de derde goal op een geschenkblaadje, na mistasten van de Wetterse defensie bij het uitverdedigen (1-3 80’). Koïta krult fijn naar het doelkader, Verhoeven is feilloos (89’). (KDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

RFCW: Verhoeven, Van de Sompel, Schouppe, Ringoet, Dönmez (75’ Dierickx), Van Peteghem (60’ Gacquerre), Balaj (geel), Hykaj (65’ Van Caenegem), De Guchteneire, Mbaye (55’ Bliki), Deham (80’ Van Der Haegen)

Opstelling KAA Gent

KAA Gent: (eerste helft) Czekanowicz, Gigot, Verstraete, Matton, Saief, Gonzalez, Kalu, Dejaegere, De Smet, Inbrum, Sylla 

(tweede helft) Czekanowicz, Burssens, Pieters, Kabanga, Adilson, Raskin, Abdelali, Cagro, Bjedov, Avila, Koïta

Scheidsrechters

Michiel DE CUYPER